Taylor Swift a depășit-o ca venituri pe Rihanna. Cum a reușit

Taylor Swift a depășit-o ca venituri pe Rihanna. Cum a reușit

Artista Taylor Swift a întrecut-o pe Rihanna în topul Forbes al celor mai bogate artiste femei din lume. De asemenea, a ajuns pe locul doi în topul celor mai bogați artiști, după Jay-Z, cu o valoare estimată la 2,5 miliarde de dolari.

Taylor Swift a devenit cea mai bogată artistă femeie / FOTO: X

Taylor Swift a devenit cea mai bogată artistă femeie / FOTO: X

Cu venituri de peste 1,6 miliarde de dolari, este prima artistă care să devină miliardară doar prin melodiile sale și concerte. În octombrie 2023, cu ajutorul turneului „Eras Tour”, a reușit să treacă pragul de 1 miliard de dolari.

Tot potrivit Forbes, turneul său a reușit să genereze aproape 1,5 miliarde de dolari din 152 de concerte, turneu care se va încheia în decembrie anul acesta. Prin acest turneu a reușit să mai bată un record, întrecând la încasări turneul de adio al lui Elton John, Farewell Yellow Brick Road, cu venituri generate de 939 milioane de dolari, și cu de cinci ori mai multe concerte.

Averea sa include 600 de milioane de dolari din drepturi de autor și turnee, un catalog muzical în valoare de 600 milioane de dolari și 125 de milioane de dolari din imobiliare.

Eras Tour

„The Eras Tour” a reușit de-alungul perioadei să doboare recorduri, lăsând un impact semnificativ asupra industriei muzicale. Prin acest turneu, artista în vârstă de 34 de ani, a fost declarată „Personalitatea anului 2023” în revista Times.

Tot acest turneu a creat „Efectul Swift”, adică creșterea inflației prin numărul foarte mare de turiști care vin pentru concert. Astfel, în țări precum Suedia, după cele trei concerte din capitala țării, analiștii au observat o creștere semnificativă a prețurilor la hoteluri și alte servicii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt!

2 Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă, mâna unei civilizații superioare?

3 ULTIMA ORĂ Un judecător sindic a dispus astăzi intrarea în insolvență a Nordis Management și a numit un administrator judiciar provizoriu

4 Așa o fi?

5 În scandalul Șoșoacă vorbesc mulți, dar puțini, foarte puțini, cunosc...