Tăriceanu despre întrebările către Cioloș: Sunt adresate ministrului Justiției; purtătorul de cuvânt s-a grăbit
Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri seară că scrisoarea sa, conținând o serie de întrebări referitoare la interceptările telefonice, a fost adresată din eroare premierului Dacian Cioloș, pentru că ea ar fi trebuit transmisă ministrului Justiției, Raluca Prună.
* Tăriceanu îi adresează lui Cioloș mai multe întrebări referitoare la interceptările telefonice
"Vă rog să fiți îngăduitori cu ceea ce s-a întâmplat la Senat. Purtătorul de cuvânt s-a grăbit, a publicat pe site-ul Senatului o scrisoare din partea mea adresată prim-ministrului Cioloș. Nu a înțeles exact, discutasem puțin diferit, dar până la urmă acesta este rezultatul. Ceea ce vreau să vă spun este că setul de întrebări, care de altfel este și incomplet, este adresat doamnei ministru al Justiției, Raluca Prună, așa cum am anunțat de alaltăieri și cum am anunțat și aseară la emisiunea la care am fost invitat la una din televiziunile de știri. Am rugat colegii deja să posteze această scrisoare pe site-ul ALDE și pe pagina de Facebook", a precizat Tăriceanu.
Potrivit lui Tăriceanu, întrebările pe care le-a adresat ministrului Justiției vin în completarea unui proiect privind interceptările.
"Ieri am hotărât depunerea unui proiect privind interceptările, pentru că am constatat, ca și Curtea Constituțională, că aceste interceptări se fac cu încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Cred că aceste întrebări sunt legitime într-o societate în care noi am crezut că ne eliberăm de practicile comuniste, ascultarea pe scară largă a telefoanelor, spargerea adreselor de email private. Vrem să știm practic câți români au astăzi telefoanele și email-urile sub observație, să vedem cât ne costă aceste interceptări. Ne adresăm ministrului Justiției pentru că în orice țară el este cel care este responsabil cu respectarea drepturilor și libertăților cetățenești", a punctat Tăriceanu.
AGERPRES/(A — autor: Sorin Peneș, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)