Ţărănuş impertinent/Dragnea: Iohannis este un om întârziat și îi este foarte frică de o dezbatere
Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, l-a calificat miercuri pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, ca fiind "un om întârziat", căruia "îi este foarte frică" să participe la dezbaterile televizate alături de contracandidatul său, Victor Ponta, fiind obișnuit cu reporterii de la Sibiu care "aveau întrebările transmise dinainte".
"Dl Klaus întârzie (n.r. — să confirme participarea la dezbateri) pentru că, în general, el este un om întârziat față de alții și, în al doilea rând, pentru că îi este foarte frică. Dl Iohannis este obișnuit cu conferințe de presă organizate la Sibiu, când reporterii aveau întrebările transmise dinainte pe care le spuneau, la care dl Iohannis răspundea rar și apăsat și foarte clar, și se despărțeau într-o atmosferă foarte prietenească. Deja de la o conferință de presă ca primar al Sibiului, la Sibiu, la o confruntare cu Victor Ponta este o distanță foarte mare și omul e speriat", a afirmat Dragnea la sediul central al PSD.
El nu crede că Universitatea de Vest din Timișoara, loc propus de ACL pentru o dezbatere, ar fi un teren neutru.
"Teren neutru în altă țară, adică? Suntem la fotbal, schimbăm arbitrii? Nu, poate ei vor să fie o dezbatere organizată și moderată de un ofițer acoperit, cum a fost în 2009, nu acceptăm lucrul ăsta. Din moment ce poporul român vrea să-și aleagă cea mai înaltă funcție în stat, și anume președintele României, cred că trebuie să dăm șansa fiecărui cetățean să vadă de mai multe ori candidații. O singură întâlnire nu este suficientă, de ce fuge de mai multe întâlniri? Și ca să nu înceapă discuția — teren neutru, teren ne-neutru, s-a făcut propunerea pentru patru televiziuni de știri: B1 TV, Realitatea TV, Antena 3 și România TV. Nu cred că ne poate bănui cineva sau ar fi culmea că Realitatea ar fi o televiziune care este foarte apropiată de noi", a arătat Liviu Dragnea.
Președintele executiv al PSD a precizat că sunt preferate patru confruntări astfel încât cetățenii să afle părerea candidaților despre principalele probleme care le influențează viața: politica externă, politica economică, zona socială, sistemele de apărare și de siguranță națională.
"De ce să facem o dezbatere care să dureze 4-5 ore, ceea ce nu poate să existe, pentru că adorm telespectatorii, că oamenii mai au și treabă, în loc să facem patru dezbateri de câte o oră, o oră și ceva. Nu-i vorba de teren, e vorba de posiblitatea ca cetățeanul să vadă mai multe dezbateri pentru a primi răspunsuri la mai multe întrebări pe care și le pune în mod firesc", a motivat liderul social-democrat.
AGERPRES