Țară de HOȚI! Dovada că nu numai politicienii sunt JAVRE!

Țară de HOȚI! Dovada că nu numai politicienii sunt JAVRE!

Fondul de indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului este deja în colaps după numai o lună de la schimbarea legislației! Și asta pentru că niște javre, la fel de javre ca politicienii, au profitat de cadrul legislativ pentru a se îmbogăți! Uitând că sunt oameni! Potrivit ministerului, "un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC, adica 242 persoane, consuma o treime din bugetul alocat, existand chiar cuantumuri care ajung la echivalentul in lei a 35.000 euro".

Cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului încasată în prezent de un „părinte” se ridică la 159.084 de lei (35.750 de euro) pe lună şi revine unei persoane care a realizat un venit mediu lunar de 187.158 de lei (42.058 de euro) ca membru asociat sau persoană fizică autorizată să desfăşoare o activitate independentă, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari indemnizaţii pentru creşterea copilului se află un „părinte” din Sectorul 1 al Capitalei, care încasează lunar 94.168 de lei (21.160 de euro), venitul lunar fiind realizat anterior ca membru asociat sau persoană fizică autorizată să desfăşoare o activitate independentă. Pe locul al treilea se clasează un „părinte” din judeţul Constanţa, care încasează o indemnizaţie lunară de 74.693 de lei (16.785 de euro), veniturile fiind realizate anterior încasării indemnizaţiei pe baza unui contract de muncă.

În aceste condiții, nici nu este de mirare că Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale anunta ca, dupa "numai o luna" de la majorarea indemnizatiei de crestere a copilului, votata de Parlament in prima parte a anului, "se inregistreaza deja un dezechilibru in distribuirea echitabila a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar aceasta situatie trebuie dezbatuta public in urmatoarea perioada". Potrivit Ministerului Muncii, media cuantumului indemnizatiei, la nivel national, a fost de 1.404 lei. "Cea mai mica valoare medie s-a inregistrat la Suceava - 1.182 lei, iar cea mai mare in Bucuresti, in sectorul 1, unde cuantumul a fost de 2.445 lei", arata Ministerul Muncii. Potrivit ministerului, "un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC, adica 242 persoane, consuma o treime din bugetul alocat, existand chiar cuantumuri care ajung la echivalentul in lei a 35.000 euro".

Ministerul Muncii despre indemnizatia de crestere a copilului:

129.226 femei si 13.764 barbati au depus, dupa 1 iulie, dosare pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului.

Incepand cu 1 iulie 2016, data la care Guvernul a implementat, la propunerea Parlamentului, actul normativ prin care a fost majorat la 85% cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului (ICC), la agentia nationala si la agentiile teritoriale de plati si inspectie sociala au fost depuse 142.990 dosare - 129.226 femei si 13.764 barbati.

Incepand cu luna iulie, prin aplicarea HG nr. 449 din 22 iunie 2016 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011, limita minima a indemnizatiei in Romania este 1.063 lei, reprezentand 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata de 1.250 lei.

Impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de estimarea initiala.

Astfel, potrivit informatiilor primite de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, obtinute in urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, Dragos Pislaru, media cuantumului ICC, la nivel national, a fost de 1.404 lei. Cea mai mica valoare medie s-a inregistrat la Suceava - 1.182 lei, iar cea mai mare in Bucuresti, in sectorul 1, unde cuantumul a fost de 2.445 lei.

Acelasi studiu a evidentiat faptul ca un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC, adica 242 persoane, consuma o treime din bugetul alocat, existand chiar cuantumuri care ajung la echivalentul in lei a 35.000 euro.

In acest moment, dupa numai o luna de aplicare a masurii adoptate in prima parte a anului de catre Parlament, se inregistreaza deja un dezechilibru in distribuirea echitabila a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar aceasta situatie trebuie dezbatuta public in urmatoarea perioada.



populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”