Țara care vinde carne de urs la automat. S-a dovedit a fi un real succes
Japonia a adăugat la marea și eclectica sa gamă de produse vândute de aparate un nou model care vinde carne de urs proaspătă. Modelul s-a dovedit a fi un succes la care nimeni nu se aștepta. Aparatul este situat Akita, în nordul țării și vinde carne de urs vânat din zonă.
Urșii sunt vânați pe plan local FOTO Shutteerstock
Aparatul a atras un flux constant de clienți de când a fost instalat la sfârșitul anului trecut, potrivit presei. Carnea, care se vinde la prețul de 2.200 ¥ (13 lire sterline/16,50 dolari) pentru 250 g, se dovedește a fi populară printre pasagerii care coboară în gara din apropiere, în orașul Semboku, dar operatorul a primit, de asemenea, solicitări pentru livrări prin curierat din Tokyo, aflat la aproximativ 400 km distanță.
Aparatul, care își prezintă conținutul ca fiind o specialitate regională, era aprovizionat cu urs sălbatic vânat pe plan local și vindea un amestec de carne slabă și grasă, arată surse citate de The Guardian .
Carnea, de la urși vânați pe plan local
Carnea provenea de la urși capturați în munți de către membrii unui club de vânătoare local, care aveau voie să ucidă un anumit număr de exemplare în timpul sezonului anual de vânătoare, a adăugat sursa. Automatul a apărut în noiembrie, după ce Soba Goro, un restaurant local, a sesizat o oportunitate de a folosi bucătăria ca atracție turistică.
Consumul de carne de urs este cel mai ridicat în nordul Japoniei, unde este vândută în conserve și chiar sub formă de curry instant . Are o aromă pe care unii au asemănat-o cu cea a cărnii de vânat și este adesea servită în tocană.
„Carnea de urs are un gust curat și nu devine tare”, a declarat un purtător de cuvânt al Soba Goro pentru Mainichi.
Automatele omniprezente din Japonia vând o multitudine de produse alimentare, de la alimente de bază precum băuturi calde și reci până la insecte comestibile și hamburgeri.
Japonia are cele mai multe aparate de vânzare automate
Potrivit Asociației japoneze a producătorilor de sisteme de vending, numărul aparatelor a atins un maxim de 5,6 milioane în 2000 - adică unul la fiecare 23 de persoane. Acest număr a scăzut la puțin peste 4 milioane până în 2020, dar Japonia are în continuare cel mai mare număr de aparate de vending pe cap de locuitor din lume.
Contactul oamenilor cu urșii în Japonia nu se limitează la masa de la cină. Numărul de întâlniri cu urși a crescut în ultimii ani, de la un număr estimat de 4.800 în 2009 la peste 20.000 în 2020, când două persoane au fost ucise și 158 rănite, a precizat Ministerul Mediului.
Experții spun că o lipsă de ghindă în habitatul lor natural duce la creșterea riscului de a intra în contact cu oamenii în timp ce își caută hrana. Aproximativ 40% dintre întâlnirile cu urșii din anul 2020 au avut loc în zonele rezidențiale și urbane sau pe terenuri agricole , a precizat Yomiuri Shimbun.
În cele mai mortale atacuri ale urșilor din Japonia, cunoscute colectiv sub numele de incidentul Sankebetsu, un urs brun de 2,7 metri (8,85 picioare) și cântărind peste 300 kg a ucis șapte săteni și a rănit alți trei pe insula principală din nordul Hokkaido în 1915. Ursul a fost urmărit și împușcat mortal de un vânător.
Sursa: adevarul.ro