Tabăra lui Trump o atacă pe Kamala Harris pentru faptul că nu are copii biologici

Tabăra lui Trump o atacă pe Kamala Harris pentru faptul că nu are copii biologici

Fosta soţie a lui Doug Emhoff, soţul Kamalei Harris, i-a luat apărarea, miercuri, vicepreşedintei, după ce dinspre tabăra lui Trump au venit critici sexiste care îi reproşează că nu are copii biologici. Kerstin Emhoff a spus că îi este recunoscătoare Kamalei Harris pentru felul în care s-a purtat cu copiii ei şi s-a declarat mândră că face parte din "familia lor mixtă", relatează CNN.

Kamala Harris, vicepreședinte SUA FOTO: Arhivă

Kamala Harris, vicepreședinte SUA FOTO: Arhivă

"Acestea sunt atacuri nefondate. Timp de peste 10 ani, de când Cole şi Ella (copiii ei şi ai lui Doug Emhoff - n.r.) erau adolescenţi, Kamala a fost co-părinte, cu Doug şi cu mine", a declarat Kerstin Emhoff pentru CNN. "Ea este iubitoare, grijulie, foarte protectoare şi mereu prezentă. Iubesc familia noastră mixtă şi sunt recunoscătoare să o am (pe Kamala - n.r.) în ea", a transmis Kerstin Emhoff.

Declaraţia sa vine după apariţia unui videoclip în care candidatul republican la vicepreşedinţie, senatorul JD Vance, tată a trei copii, critica mai multe figuri publice, printre care Kamala Harris, reprezentanta Alexandria Ocasio Cortez şi secretarul transporturilor, Pete Buttigieg, pe care i-a numit "o grămadă de doamne cu pisici, dar fără copii care se simt mizerabil în propriile vieţi".

"Este doar un fapt elementar - te uiţi la Kamala Harris, Pete Buttigieg, AOC (Alexandria Ocasio Cortez) - întregul viitor al democraţilor este controlat de oameni fără copii", i-a spus Vance lui Tucker Carlson într-un interviu din iulie 2021.

Apariţia din 2021 a lui Vance la fostul show de la Fox News al lui Tucker Carlson a intervenit pe când actualul coechipier al lui Donald Trump candida pentru Senat în statul Ohio.

Kerstin Emhoff, producător de film, are doi copii cu Doug Emhoff, cu care s-a căsătorit în 1992 şi a divorţat 16 ani mai târziu, păstrându-şi numele de căsătorie.

Vicepreşedinta Kamala Harris a mărturisit la un moment dat că cei doi copii vitregi ai săi îi spun "Momala".

Harris s-a confruntat deja cu o serie de atacuri pe tema rasei şi sexului ei. Presa conservatoare s-a dezlănţuit cu calomnii la adresa ei mai ales de când preşedintele Joe Biden a anunţat că se retrage din cursă, duminică, şi o susţine pe Harris. Vicepreşedinta a fost prezentată drept o candidată "DEI" (acronim de la Diversitate, Echitate şi Incluziune) şi a fost analizată în amănunt, de la povestea ei romantică până la felul în care râde.

Pete Buttigieg, care a fost criticat împreună cu Harris în interviul lui Vance din 2021, a declarat pentru CNN că remarcile au venit într-un moment în care el şi soţul său, Chasten, "treceau printr-un eşec destul de dureros în efortul lor de adopţie".

"Nu avea de unde să ştie asta", a adăugat Buttigieg, "dar poate că de aceea nu ar trebui să vorbeşti despre copiii altor oameni". (Buttigiegs a primit în cele din urmă adopţia unor gemeni la sfârşitul anului 2021).

Kamala Harris şi Doug Emhoff s-au căsătorit în 2014.

"Chestia cu familiile mixte", a declarat Harris pentru CNN în 2020, "dacă toată lumea abordează acest lucru în aşa fel încât să existe multă dragoste de împărtăşit, atunci funcţionează".

Într-un eseu publicat în 2019 în Elle, Harris a vorbit despre faptul că a devenit foarte bună prietenă cu Kerstin Emhoff şi că au împărţit o familie mixtă. "Kerstin şi cu mine ne-am înţeles bine şi suntem prietene dragi", a spus Harris. "Uneori glumim că familia noastră modernă este aproape un pic prea funcţională", a adăugat ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii