Surse: Noi audieri în cazul sociologului Alfred Bulai, aflat în centrul unui scandal sexual

Surse: Noi audieri în cazul sociologului Alfred Bulai, aflat în centrul unui scandal sexual

Săptămâna aceasta, se vor desfășura noi audieri în cazul profesorului Alfred Bulai, iar Parchetul ar putea chema și alte persoane, pe lângă victime și martori, pentru a investiga acuzațiile de „folosire a funcției în scop sexual” aduse împotriva acestuia, spun surse din anchetă.

noi audieri în cazul sociologului Alfred Bulai, aflat în centrul unui scandal sexual

Alfred Bulai, pus la zis de întreaga societate după investigația Snoop - FOTO: INQUAM Photos

Sociologul și analistul politic Alfred Bulai, în vârstă de 61 de ani, este acuzat de comportament inadecvat față de studente, după ce le-a cerut să se dezbrace în fața lui în camera sa de cazare, unde le oferea feedback academic. Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru „folosirea funcției în scop sexual”, iar Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile și activitățile didactice la SNSPA. Procurorii au primit zeci de plângeri, după apelul lor public.

Surse din anchetă spun că în această săptămână vor fi chemate la Parchet și alte persoane decât cele vătămate pentru a da declarații.

Sociologul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie de la SNSPA, este acuzat de mai multe studente de abuz și hărțuire sexuală.

Scandalul hărțuirii sexuale de la SNSPA, a scos în evidență și alți profesori suspectați de hărțuire asupra studentelor, inclusiv sociologul Marius Pieleanu . În urma acuzațiilor, care au șocat comunitatea academică românească, și sociologul Marius Pieleanu a anunțat că va părăsi Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Educației, Ligia Deca, să propună modificări legislative pentru a aborda cazurile de hărțuire sexuală din mediul universitar, după scandalul în care este implicat sociologul Alfred Bulai. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a încurajat victimele să facă sesizări, afirmând că „mizeria nu trebuie ascunsă niciodată sub preș”.

Alina Gorghiu a subliniat că „sesizările oricărei victime curajoase trebuie să intre rapid în circuitul de analiză.”

Ministerul Educației promite modificări legislative

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat joi pregătirea unor modificări legislative pentru combaterea hărțuirii sexuale în mediul universitar, subliniind importanța armonizării legislației în acest domeniu pentru întregul sistem public.

Ligia Deca a precizat că sesizările de hărțuire, inclusiv cele anonime, vor fi rapid analizate și transmise către procurori și Poliție dacă au caracter penal. Deca a mai declarat că toate comisiile de etică din universități vor fi auditate, cu un raport finalizat până la începutul anului universitar.

Ministerul Justiției va susține inițiativele Ministerului Educației pentru a modifica rapid legislația, astfel încât victimele hărțuirii sau abuzului sexual să fie încurajate să facă sesizări: „indiferent dacă aleg să rămână anonime sau nu”, a mai spus Alina Gorghiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…