Surpriză totală!/De când au început femeile să folosească jucării sexuale
Surpriză totală!/De când au început femeile să folosească jucării sexuale
Cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile se autosatisfac sexual probabil de milenii. Există dovezi concrete care arată că femeile practicau masturbarea cu ajutorul jucăriilor sexuale încă de acum 30.000 de ani.
Sexualitatea a jucat un rol foarte important în viaţa oamenilor din cele mai vechi timpuri. Lipsa partenerului sau absenţa pentru perioada îndelungate nu a fost un impedimente pentru auto-satisfacere şi trăirea unei vieţi sexuale intense, încă de la începuturile istoriei.
Deşi jucăriile sexuale par apanajul societăţii contemporane, ele au o istorie, probabil, la fel de veche ca cea a comunităţilor umane. Cel puţin asta sugerează o serie de descoperiri arheologice, dintre care, ultima petrecută în anul 2005, printre cele mai concludente în acest sens.
Dildo-urile „Epocii de Piatră”
În anul 2005 în peştera Hohle Fels de lângă oraşul Ulm, din Jura şvabă, arheologii au descoperit un obiect asemănător unui penis, cu o lungime de aproximativ 20 de centimetri şi o lăţime de 3 centimetri. Era realizat dintr-o rocă sedimentară cunoscută şi ca aleurolit.
În urma datării s-a constatat că obiectul avea o vechime de cel puţin 28.000 de ani şi a aparţinut unor comunităţi de homo sapiens din Paleoliticul Superior. Cercetătorii cred că acest obiect este de fapt o jucărie sexuală din „Epoca de Piatră”, adică un dildo. Obiectul în forma penisului ar fi fost folosit de femeile din triburile preistorice pentru se satisface singure, din punct de vedere sexual. Falusul din rocă este foarte bine şlefuit în aşa fel încât să nu producă răni şi să fie plăcut la atingere.
Nu este singura descoperire de aceste gen. În toată lumea, datând din perioada neolitică, adică din epoca nouă a pietrei între 8.000 şi 4.000 îHr au fost descoperite numeroase obiecte de acest gen, despre care mulţi cercetători spun că ar fi jucării sexuale.
De exemplu, cu ocazia săpăturilor în sit-ul neolitic de la Membury Rings în Dorset, Anglia, arheologii au găsit printre altele, un obiect de formă falică făcut dintr-un soi de gresie fină care măsoară aproximativ 12 centimentri. Interesant este faptul că putea uşor avea funcţionalitatea unei jucării sexuale, dat fiind caracteristicile sale.
Alte obiecte falice bănuite a fi jucării sexuale au fost descoperite în multe zone de pe Glob, majoritatea datând din perioada neolitică. Sunt făcute fie din piatră cu suprafaţă foarte fină, fie din corn de cerb sau alte materiale care imită foarte bine penisul.
Antichitatea, paradisul jucăriilor sexuale
În Antichitate există referinţe clare privind folosirea jucăriilor sexuale dar şi numeroase dovezi. În Antichitatea Greacă, în insula Milet se vindeau „olisbos”, adică jucării sexuale care imitau penisul, făcute din rocă fină. Acestea erau vândute chiar soţilor pentru a fi oferite nevestelor cât sunt plecaţi de acasă, mai ales în mari expediţii comerciale sau în campanii militare.
Femeile erau încurajate să se penetreze singure. Exista concepţia, menţinută până în secolul XX, că în lipsa sexului femeia ar dezvolta crize de isterie. Dildo-urile oferite doamnelor din înalta societate erau făcute din fildeş şi alte materiale scumpe.
Atestat este şi un alt obicei sexual al femeilor din Grecia Antică rămase singure acasă pentru perioade mai lungi de timp. Acestea foloseau olisbokollikes sau dildo-uri făcute integral din pâine. Practic, aveau forma unor baghete din pâine.
În faimoasa piesă de teatru a lui Aristofan, numită „Lysistrata”, grecoaicele intră într-o grevă sexuală şi propun ca în timpul protestelor să se auto-satisfacă cu dildo-uri. Jucăriile sexuale au fost utilizate pe scară largă în Roma Antică. În Roma Antică şi-ar fi avut originea şi termenul de ”dildo” care descrie cea mai populară jucărie sexuală. Mai precis, totul ar fi plecat de la cuvântul latin „dilatare” adică a dilata, a lărgi. A fost mai apoi adoptat, în evul mediu, în limba italiană devenind ”diletto” ceea ce însemna „plăcere”.
În Asia Mică şi în Orientul Apropiat, în antichitate au fost descoperite numeroase simboluri falice care puteau juca rol de jucării sexuale. În Egiptul Antic sunt reprezentate femei cu jucării sexuale sub formă de penis la brâu, iar regina Cleopatra se presupune că folosea primul vibrator inventat, un recipient sub formă de penis, umplut cu albine.
În China Antică, arheologii au descoperit în mormintele Dinastiei Han, din secolul III dHr numeroase jucării sexuale. Majoritatea erau făcute din bronz.
Plăcere sexuală, ritualică dar şi purtătoare de noroc
În privinţa sexualităţii din lumea antică şi preistorică există multe interpretări. Jucăriile sexuale în formă de penis puteau fi folosite atât pentru plăcerea individuală dar şi în ritualuri sexuale. Sexul avea şi o componentă ritualică şi se lega mult de cultul fertilităţii şi al fecundităţii.
Simboluri falice, în Anatolia neolitică, de exemplu, aveau şi rol magico-religios fiind considerate aducătoare de noroc dar şi obiecte care pot alunga spiritele. Dildo-urile erau folosite şi în ritualuri ale fecundităţii dedicate lui Dyonissos sau Priapus în lumea greacă şi romană. În plus, în „Epoca de Piatră” ar fi fost folosite, culmea, şi pentru aprinderea focului.
Obiectele care recompun această istorie a sexualităţii în care plăcerea sexuală se îmbină cu ritualul pot fi găsite la Wellcome Collection un muzeu din Londra. SURSA: Adevărul