Surpriză, Rusia le dă oamenilor evacuați din regiunea Kursk 10.000 de ruble de persoană, echivalentul a 526 de lei!

Surpriză, Rusia le dă oamenilor evacuați din regiunea Kursk 10.000 de ruble de persoană, echivalentul a 526 de lei!

Guvernul Federației Ruse va aloca 220 de milioane de ruble pentru o plată unică destinată locuitorilor din regiunea Kursk care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza incursiunii ucrainene, a anunțat serviciul de presă al Guvernului Federației Ruse, citat de Interfax .

"În numele președintelui, Guvernul a decis să aloce regiunii Kursk 220 de milioane de ruble pentru plata unui ajutor material unic rezidenților regiunii care au fost forțați să își părăsească locul de reședință permanentă. Valoarea unei astfel de plăți va fi de 10.000 de ruble pe persoană", a informat serviciul de presă. Ceea ce reprezintă echivalentul a 526 de lei.

Forţe ruse înfruntă în continuare o incursiune majoră a trupelor ucrainene în regiunea de frontieră Kursk, un revers neaşteptat al Rusiei, a cărei armată se afla în avantaj până acum pe front, relatează AFP, citată de News.ro.

Preşedinţia ucraineană consideră că această ofensivă-surpriză, declanşată marţi, este consecinţa ”agresiunii” ruse în Ucraina de aproape doi ani jumătate, soldată cu zeci de mii de morţi şi distrugeri masive.

”Războiul este război, cu propriile sale reguli, agresorul plăteşte inevitabil consecinţele corespunzătoare”, a scris joi pe X un consilier al administraţiei prezidenţiale ucrainene, Mihailo Podoliak.

Trupele ucrainene au atacat teritoriul rus cu până la 1.000 de militari şi vehicule blindate, potrivit Statului Major rus, care dă asigurări că face totul pentru a le respinge în afara Rusiei.

”Operaţiunea de distrugere a formaţiunilor armate ucrainene continuă”, anunţă joi un comunicat Ministerul rus al Apărăii.

Potrivit ministerului, militarii ruşi ”dejoacă” ”tentativele” ucrainene de ”pătrundere adânc” în regiunea Kursk şi provoacă pierderi grele taberei adverse.

Sprijin urgent pentru rezidenții forțați să plece

Ordinul ia în considerare necesitatea de a oferi sprijin urgent rezidenților regiunii forțați să își părăsească locul de reședință prin furnizarea de fonduri primare pentru cele mai urgente cheltuieli, scrie Interfax.

"Conducerea regiunii va trebui să furnizeze cât mai curând posibil Ministerului de Finanțe o listă a rezidenților din regiunea Kursk care au fost forțați să își părăsească locul de reședință permanentă, care au primit asistență materială unică convenită cu Ministerul Situațiilor de Urgență", se arată în mesaj.

În plus, regiunea va trebui să stabilească rapid procedura de plată, iar Ministerul rus pentru Situații de Urgență va monitoriza utilizarea direcționată și eficientă a fondurilor alocate regiunii, se arată în mesaj.

Anterior, guvernul a alocat 1,8 miliarde de ruble pentru a obține certificate de relocare pentru locuitorii regiunii.


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…