Surpriză mare în derby-ul CFR Cluj - U Cluj. Neluțu Sabău, lecție pentru Dan Petrescu

Surpriză mare în derby-ul CFR Cluj - U Cluj. Neluțu Sabău, lecție pentru Dan Petrescu

Universitatea Cluj a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 3-2 (0-1), duminică seara, în deplasare, într-un derby-ul orașului, desfăşurat în etapa a patra a Superligii de fotbal.

CFR Cluj, învinsă acasă în derby-ul cu U Cluj. Foto Facebook

CFR Cluj, învinsă acasă în derby-ul cu U Cluj. Foto Facebook

Într-o parrtidă superbă, CFR a deschis scorul prin Adrian Păun (24), cu un şut acrobatic pe spate, iar apoi şi-a creat mai multe ocazii bune de gol. După o jumătate de oră în care a fost înghesuită în propria jumătate, echipa lui Ioan Sabău și-a arătat colții, dat mingea șutată de Vladislav Blănuţă (35), a fost respinsă de Armend Thaqi înainte de a depăşi în totalitate linia porţii.

U Cluj, jumătate de oră de poveste

După pauză, gazdele au avut şansa de a se desprinde, dar Andrei Artean a trimis mingea în bară (54), apoiechipa lui Ioan Sabău a avut o ultimă jumătate de oră remarcabilă, în care a punctaat de trei ori. ”Şepcile roşii” au egalat prin Lucas Masoero (59), din centrarea lui Dan Nistor. Apoi, Nistor a adus echipa sa în avantaj (69 - penalty), după ce Matei Ilie a comis henţ în propriul care la un şut al lui Blănuţă.

Nigerianul Peter Michael (72) a egalat cu un şut deviat, dar Ovidiu Popescu (77) a marcat golul victoriei echipei sale, cu o lovitură de cap la centrarea lui Ovidiu Bic. Acesta din urmă a avut ulterior o bară (80).

CFR Cluj, la a doua înfrângere acasă

În minutul 57, arbitrul Radu Petrescu a întrerupt jocul pentru două minute, după ce Dan Nistor şi arbitrul asistent Mihai Grigoriu au fost loviţi de obiecte aruncate din tribună.

Iniţial U era gazda acestui meci, dar au fost inversate turul cu returul pentru ca echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău să nu fie obligată să joace departe de Cluj Napoca, având în vedere că arena proprie, Cluj Arena, nu este disponibilă (din cauza festivalului Untold).

CFR Cluj a pierdut al doilea meci consecutiv acasă, după 0-2 cu Universitatea Craiova și rămâne pe locul 9 în Superliga, cu 4 puncte, în timp ce U urcă pe podium, la egalitatea cu formația olteană, cu 8 puncte. Pentru formația lui Dan Petrescu urmează partida din turul III preliminar al Conference League, joi, de la ora 21.00, cu Maccabi Petah Tikva, tot pe teren propriu.

FC CFR 1907 Cluj - FC Universitatea Cluj 2-3 (1-0)

Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'' - Cluj-Napoca

Au marcat: Adrian Păun (24), Peter Michael (72), respectiv Lucas Masoero (59), Dan Nistor (69 - penalty), Ovidiu Popescu (77).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…