Surpriza lui Georgescu: partidul care îl susține la prezidențiale, fără program politic și cu personaje pitorești, intră în Parlament

Surpriza lui Georgescu: partidul care îl susține la prezidențiale, fără program politic și cu personaje pitorești, intră în Parlament

POT, partidul aflat în spatele lui Călin Georgescu, va aduce în Parlament personaje pitorești precum un artist căsătorit cu o prințesă africană, un investitor în industria vaccinurilor sau un condamnat penal. Partidul nu are un program politic, dar are mai multe „linii de gândire”.

Președinta POT, Anamaria Gavrilă, (în centru), și membri ai partidului lui Georgescu. FOTO: FB POT

Președinta POT, Anamaria Gavrilă, (în centru), și membri ai partidului lui Georgescu. FOTO: FB POT

Conform sondajului CURS , dat publicității la ora 21.00, partidul lui Călin Georgescu a trecut pragul electoral de 5% și probabil va crește având în vedere că nu au fost luate în considerare voturile din diaspora.

Candidatul Călin Georgescu este susținut din spate de Partidul Oamenilor Tineri (POT), fondat de fosta deputată AUR Anamaria Gavrilă (41 de ani).

La rândul lui, Georgescu și-a anunțat deja susținerea față de POT, care a înscris 150 de candidați la Camera Deputaților și Senat, din București, Diaspora și 38 de județe. Partidul figurează înregistrat oficial în 9 martie 2023 și este fondat de Anamaria Gavrilă, Bianca Eugenia Gavrilă și Crinela Mihaela Meidinger.

POT promovează teorii ale conspirației, mesaje anti-occidentale, anti-globaliști, anti-avort și anti-vacciniste și se prefigurează a fi „noul AUR”, după cum a fost etichetat de mai multe ori în spațiul public.

Info Sud-Est și Context.ro au analizat experiența profesională, traseul politic, declarațiile de avere și interese ale acestora și alte aspecte relevante pentru funcția de parlamentar.

Sursele citate au identificat cel puțin 14 perechi soț-soție pe listele de candidați POT la alegerile parlamentare, adică 20% din totalul de pe liste, la fel cum, în 2020, AUR a trimis în Camera Deputaților și Senat aproape 30 de perechi de rude: soț-soție, tată-fiică, frate-soră etc.

„Însăși fondatoarea partidului, Anamaria Gavrilă, care deschide lista la Camera Deputaților, în Hunedoara, este deputată ex-AUR. A candidat în vară și pentru Primăria Deva, din partea POT. A devenit cunoscută după ce, în 2021, a făcut scandal în faţa sediului din Deva al Serviciului Public Comunitar de Înmatriculări şi Permise de Conducere, pentru că nu avea certificat verde de vaccinare și nu i se permitea accesul în instituție”, se arată în documentarea făcută de ISE și Context.ro.

Investitor în industria de vaccinuri în partidul anti-vacciniștilor

În timp ce Călin Georgescu și adepții lui militează agresiv împotriva vaccinării și a industriei farmaceutice, un alt candidat, Teodor Iulian Pavel, cel care deschide lista la Senat în Ilfov, are investiții în industria farmaceutică și de vaccinuri din SUA, dar și la Tesla și alte companii „globaliste”.

Pavel are un teren intravilan de 556 mp în Dâmboviţa şi un apartament de 60,92 mp în Chiajna (Ilfov), un BMW fabricat în 2010 şi o motocicletă Honda (2022), 60.000 de RON în cont la CEC și un credit de 49.200 EURO la BRD scadent în 2042.

Este angajat împreună cu soţia la Sante International (furnizor de echipamente medicale).

„Sultanul” căsătorit cu o prințesă africană

„Mircea Cioclei, cunoscut mai degrabă după numele de scenă Karym, deschide lista Camerei Deputaților în Brăila și este un artist român, căsătorit cu o prințesă, Amina, din Africa (cu origini în Camerun), conform PRO TV. Mircea Cioclei a primit titulatura de ”Sultan”, în urma unei ceremonii complexe și a unui ritual specific zonei din care provine Amina, mai scrie PRO TV. Karym are un băiat dintr-o altă căsătorie, iar actuala sa soție este musulmană”, scriu jurnaliștii context.ro.

El a întâlnit-o pe Amina în Franța. Tânăra face parte dintr-o familie străveche de monarhi africani care provin din spița lui Ibrahim Njoya, un renumit rege din Camerunul de astăzi.

Unul dintre candidații POT din Cluj, Raul Hoca, pe locul 4 la Camera Deputaților, a declarat venituri din jocuri de noroc de 3000 de euro în ultimul an. Asta în condițiile în care suveraniștii au înfierat de multe ori Occidentul decadent.

„Hoca mai este și beneficiarul unei burse de 600 de euro de la Asociația Blue Heron România (organizație caritabilă) și a declarat o indemnizație anuală de 7.600 de euro, din legea 191/2022 pentru copiii aflați în centre de plasament. Hoca a contribuit în spațiul online la strângerea de semnături pentru introducerea Istoriei românilor în locul materiei “Istoria evreilor. Holocaustul”. Postarea era distribuită pe un grup de susținători ai partidului SOS România, al Dianei Șoșoacă”, mai scrie context.ro.

Condamnat pentru că a fraudat un examen pentru a devenit militar profesionist

Mihai Daniel Plai deschide lista POT la Camera Deputaților în Arad, iar soția lui Mariana Adriana Plai este pe locul doi la Senat în același județ.

Mihai Plai a fost trimis în judecată de procurorii militari ai DNA în 2011, alături de alți 111 inculpați, într-un dosar de fraudare a unui examen în urma căruia urma să devină militar profesionist. Conform DNA, Plai și alți 70 de candidați primiseră subiectele la unele probe scrise, în schimbul unor sume de bani:

”Astfel, promovarea candidaților dispuși să apeleze la metode frauduloase s-a făcut în detrimentul candidaților care ar fi trebuit, în mod legal, să fie declarați admiși la aceste concursuri și selecții”, nota DNA în 2011.

Plai a fost condamnat definitiv în 2015, la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Mihai Daniel Plai lucrează în prezent la Porta Doors, conform profilului linkedin.

Partidul fără program politic

„Adevărul” a încercat să vorbească cu președinta POT, Anamaria Gavrilă, însă aceasta nu a răspuns la telefon.

POT nu are un program politic pentru alegerile din 2024, dar pe site-ul partidului sunt prezentate câteva „linii de gândire”.

POT se autodefinește ca „un partid de centru-dreapta”, iar ideologia partidului este „compusă dintr-o varietate de idei provenite din diverse curente ideologice, care, îmbinate, pot crea echilibrul necesar în societatea românească pentru atingerea unui potențial material și armonia socială.”

În ceea ce privește linia de gândire, „La POT totul este despre oameni, iar când vorbim despre România, trebuie să începem cu românii. Ei trebuie considerați în totalitatea lor, integrând atât aspectele fizice, cât și pe cele spirituale. Dezvoltarea potențialului uman, alături de valorificarea oportunităților pentru cultivarea dimensiunii spirituale, sunt esențiale pentru a asigura o viață împlinită și frumoasă pentru fiecare individ.”

Dezvoltare României, conform POT, trebuie să conducă „în final, spre armonie – între oameni, între om și natura și mediul său înconjurător.”

POT prezintă și 10 principii precum libertatea individuală, egalitatea de șanse, statutul bunăstării, statul funcțional, statul de drept, piața liberă, protecția drepturilor și libertăților.

„Patriotismul civic” și „Valorea intrinsecă a creației naturale”

POT are și câteva principii mai specifice, precum:

Practici și norme specifice”, adică „Libertatea de a păstra practicile, normele și valorile culturale și sociale pe care le avem și cu care suntem obișnuiți la noi în țară și pe teritoriul nostru.”

Un alt principiu este „Patriotismul civic” adică „Patrioții civici sunt motivați de dorința de a contribui la îmbunătățirea societății în care trăiesc: prin participarea activă în viața civică, respectarea legilor și a instituțiilor democratice și prin contribuția la binele comun. Astfel, prin implicarea activă în viața comunității și prin promovarea valorilor naționale, cetățenii contribuie la păstrarea identității naționale și la transmiterea acesteia către generațiile viitoare.”

Un alt principiu inedit „Valorea intrinsecă a creației naturale” este anunțat astfel: „Acest principiu se bazează pe ideea că natura și principiile creației sale reprezintă un dar prețios iar oamenii au datoria morală de a o proteja și păstra pentru generațiile viitoare.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O imagine care spune multe...

2 VIDEO Un nou trend misterios, „Ascultăm și nu judecăm”, ia amploare pe TikTok

3 VIDEO Priviți, oameni buni, asta înseamnă Rusia!

4 Aici se face diferența, oameni buni! / Mississippi, cel mai sărac stat din SUA, rivalizează cu Germania, cea mai mare economie europeană

5 De citit ce scrie profesorul Valentin Naumescu despre alegerile prezidențiale