Surprinzător. Cafeaua cu lămâie este mult mai sănătoasă, care e motivul

Surprinzător. Cafeaua cu lămâie este mult mai sănătoasă, care e motivul

Cu lapte, miere sau zahăr, cafeaua este băutura care dă energie și la care multe persoane nu pot renunță. În ultima vreme însă, moda este să bei cafea cu lămâie. Nutriționiștii spun că acest lucru aduce o serie de beneficii sănătății.

Cafeaua cu zeamă de lămâie, benefică pentru organism FOTO Shutterstock

Cafeaua cu zeamă de lămâie, benefică pentru organism FOTO Shutterstock

Nutriționiștii spun că acest lucru aduce o serie de beneficii sănătății. Potrivit healthline.com , cafeaua cu lămâie este indicată în special persoanelor care practică sport. Odată consumată, ajută în procesul de hidratare al organismului, scrie click.ro

Și cei care au cu kilogramele în exces și vor să slăbească o pot consuma fără grijă. Mai mult decât atât, cofeina din băutură reduce riscul apariției bolii Parkinson.

Citește articolul complet pe click.ro

Influența consumului de cafea asupra inimii: ce arată noile cercetări

Iubitorii de cafea se întreabă de mult timp dacă consumul de cafea poate afecta inima. O nouă cercetare publicată în luna martie 2023 constată că consumul de cafeină nu a afectat în mod semnificativ ritmul cardiac, dar a semnalat o ușoară creștere a unui tip de bătăi neregulate ale inimii la persoanele care au băut mai mult de o ceașcă pe zi. De asemenea, s-a constatat că oamenii au tendința de a merge mai mult pe jos și de a dormi mai puțin în zilele în care au băut cafea.

Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturi din lume. În Statele Unite, două din trei oameni beau cafea în fiecare zi, mai mult decât apă sau ceai, potrivit National Coffee Association.

Cafeaua conține cafeină, un stimulent, care este considerat în general ca fiind sigur pentru adulții sănătoși, în cantitate de aproximativ 400 de miligrame pe zi, adică aproximativ echivalentul a patru sau cinci cești preparate acasă.

Cafeaua a fost asociată cu multiple beneficii pentru sănătate și chiar cu un risc mai mic de a muri, pe baza unor studii care au observat comportamentul participanților. În ciuda cercetărilor care au arătat că un consum moderat de cafea nu crește riscul de probleme de ritm cardiac, unele societăți medicale profesionale încă avertizează împotriva consumului de cofeină.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri