Superstiții de Sfânta Maria Mică: aflăm cum va fi vremea în noul sezon. Ce este interzis să faci astăzi

Superstiții de Sfânta Maria Mică: aflăm cum va fi vremea în noul sezon. Ce este interzis să faci astăzi

Sfânta Maria Mică, sărbătorită anual la data de 8 septembrie, este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc. De această sărbătoare, care este marcată cu cruce roșie, sunt legate numeroase superstiții.

Reprezentări ale Nașterii Maicii Domnului

Reprezentări ale Nașterii Maicii Domnului. Foto: Arhivă

Se spune că de „Nașterea Maicii Domnului” sau „Sfânta Maria Mică” rugăciunile femeilor care își doresc să devină mame sunt ascultate mai mult ca oricând. De asemenea, Maica Domnului le va ajuta pe femeile însărcinate care se vor ruga în această zi să aibă o naștere ușoară.

În plus, conform credinței populare, în această zi de mare sărbătoare nu este bine să faci treburi gospodărești. Mai exact, este interzis cusutul și spălatul rufelor.

Ba mai mult, nu este bine să mănânci bucate gătite la foc, întrucât poți atrage boli.

Printre cele mai des întâlnite superstiții se numără schimbarea vremii sau schimbarea sezonului. Se crede că vremea din această zi ar putea oferi indicii referitoare la schimbările climatice din următorul sezon. În cazul în care vremea este frumoasă, toamna va fi blândă, iar dacă este ploioasă, vom avea parte de o toamnă umedă și rece.

Totodată, în această zi de mare sărbătoare nu este bine să-ți tunzi părul sau să-ți unghiile. În caz contrar, poți avea parte de nefericire.

„Sfinții Părinți au rânduit ca această sărbătoare să fie prăznuită pe 8 septembrie, pentru că 8 este cifra veșniciei, a vieții veșnice. Această zi ne amintește si de faptul ca noi suntem chemați să intrăm în Împărăția cea veșnică a iubirii Tatălui, Fiului și Sfântului Duh.

Maica Domnului s-a născut din părinții Ioachim si Ana, înaintați în vârstă, ca rod al rugăciunii lor. Ioachim provenea din casa lui David și Ana din cea a lui Aaron, așadar erau de neam împărătesc și preoțesc. Dar acest lucru nu le aducea bucurie, pentru că în trecut, cei care erau lipsiți de copii, erau socotiți ca fiind lipsiți de binecuvântarea dumnezeiască.

Însă Dumnezeu a ascultat rugăciunea lor și le-a dăruit-o pe cea care avea sa devină sălașul lui Hristos. Daca Fiul lui Dumnezeu Și-a ales drept mamă pe cea mai buna dintre noi, e de ajuns să înțelegem în ce curăție au trăit părinții ei de s-au învrednicit de un asemenea dar”, conform crestinortodox.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje

5 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi