Supa de legume cu un conținut ridicat de fibre: este plină de ingrediente antiinflamatorii
Supa de linte este bogată în proteine, fibre hrănitoare și sănătoase și vă ajută la combaterea inflamației din organism.
Supa de linte FOTO: eathingwell
Potrivit eathingwell , lintea este o alegere excelentă dacă vă gestionați glicemia. Pe lângă fibrele care încetinesc digestia, leguminoasele au și un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că carbohidrații lor sunt eliberați treptat în sânge. Astfel, împreună, cu ingrediente antiinflamatoare precum turmeric și cartofi dulci, veți obține o supă echilibrată, încălzitoare și reconfortantă, totul într-un bol delicios.
Cartofii dulci și morcovii din această supă își obțin culoarea portocalie intensă din betacaroten, un antioxidant puternic pe care organismul îl transformă în vitamina A. Betacarotenul vă protejează vederea pe termen lung prin reducerea riscului de degenerare maculară. De asemenea, nutrientul lucrează alături de fibrele din legume pentru a ajuta la combaterea inflamației.
Ingrediente: cinci linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțite, o ceapă galbenă, tocată, trei căței de usturoi, tocați mărunt, două lingurițe de ghimbir proaspăt tocat mărunt, o jumătate de linguriță sare, împărțită, o jumătate linguriță pulbere de curry, o lingură de turmeric măcinat.â
De asemenea, mai aveți nevoie de opt căni bulion de legume cu conținut scăzut de sodiu, două căni de linte roșie, un cartof dulce, doi morcovi, tăiați, o linguriță paprika, jumătate de linguriță semințe de fenicul, două cutii de lapte de cocos light, bine agitate și amestecate, o linguriță jumătate de suc de lămâie, plus mai mult după gust, coriandru proaspăt tocat pentru decorare.
Modul de prepare
Încălziți trei linguri de ulei într-o cratiță mare la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul tocat, două lingurițe de ghimbir și o jumătate de linguriță de sare, se gătește, amestecând des, până când ceapa începe să se înmoaie, aproximativ cinci minute. Adăugați curry și o lingură de turmeric. Gătiți, amestecând constant, până când se parfumează, aproximativ un minut.
Se adaugă op căni de bulion, linte și sare. Reduceți focul la mediu-jos, fierbeți, amestecând ocazional, până când lintea începe să se înmoaie, aproximativ 15 minute. Adăugați cartofii dulci tăiați cubulețe și morcovii tăiați, fierbeți, amestecând din când în când, până când cartofii dulci și morcovii sunt fragili, între 14 și 16 minute.
Între timp, încălziți cele două linguri de ulei rămase într-o cratiță mică la foc mediu. Se amestecă cu o linguriță de paprika și jumătate de linguriță de semințe de fenicul. Se îndepărtează de pe foc și se transferă într-un castron mic.
Lucrând în două reprize, transferați jumătate din amestecul de linte într-un blender.
Procesați până la omogenizare, aproximativ 45 de secunde. Repetați operațiunea cu amestecul de linte rămas.
Se adaugă laptele de cocos bine amestecat la amestecul de linte pasat. Se condimentează cu suc de lămâie. Se distribuie supa în șase boluri și se stropește cu amestecul de ulei și paprika. Se ornează cu coriandru, dacă se dorește.
Sursa: adevarul.ro