Suceava: Prefectura a formulat plângere penală după apariţia de informaţii ''distorsionate şi trunchiate'' referitoare la SAJ

Suceava: Prefectura a formulat plângere penală după apariţia de informaţii ''distorsionate şi trunchiate'' referitoare la SAJ

Prefectura a formulat o plângere penală, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, după ce în mass-media centrală, locală şi pe reţelele de socializare au fost prezentate informaţii "în mod trunchiat şi distorsionat'' referitor la activitatea ambulanţierilor suceveni, în contextul evoluţiei infecţiei cu noul coronavirus, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Diana Găşpărel.

Sursa citată precizează că, pentru a verifica veridicitatea şi acurateţea informaţiilor vehiculate, a fost convocată în regim de urgenţă o şedinţă operativă la sediul Prefecturii la care au participat prefectul Alexandru Moldovan, subprefecţii Laura Morar şi Prorociuc Daniel, subsecretarul de stat Ovidiu Şandor, inspectorul-şef al ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă, şi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ), Alexandru Lăzăreanu.

Potrivit Prefecturii, în cadrul SAJ Suceava au fost asigurate pentru angajaţi materiale de protecţie, stocurile fiind suficiente.

Totodată, din verificările efectuate, susţinute de documente justificative, a rezultat că, la data când a apărut în mass media materialul video, în cadrul SAJ Suceava era o cantitate suficientă de combinezoane, măşti FFP2 şi măşti FFP3, viziere şi ochelari de protecţie, măşti şi mănuşi chirurgicale şi echipamente de protecţie antivirală.

Stocul existent la SAJ Suceava în ziua respectivă era de 3.953 de combinezoane, urmând ca în cursul aceleiaşi zile să fie distribuite prin IGSU un număr suplimentar de 1.500 de combinezoane.

Sursa citată precizează că analiza ultimei perioade de activitate a SAJ Suceava a relevat faptul că zilnic se înregistrează un număr de 100-120 de combinezoane ce sunt folosite de către angajaţii instituţiei care, raportat la nivelul stocurilor, confirmă că nu au fost perioade în care instituţia să nu dispună de materiale de protecţie.

În acelaşi timp, toţi angajaţii au fost instruiţi în cadrul unui protocol de lucru, confirmat cu dată şi semnătură, cu privire la obligativitatea de a utiliza toate mijloacele de protecţie necesare desfăşurării activităţilor specifice în contextul situaţiei epidemiologice existente în judeţ.

''Având în vedere că informaţiile difuzate au fost prezentate într-un mod trunchiat şi distorsionat, fără minima verificare a situaţiilor reale, se poate aprecia că această manieră de dezinformare a publicului larg constituie o formă gravă de atingere a demnităţii personale, prestigiului şi profesionalismului cadrelor medicale care activează în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, cu consecinţe grave în ceea ce priveşte calitatea actului medical, a serviciilor medicale şi a profesioniştilor din domeniu'', arată sursa citată. AGERPRES


populare
astăzi

1 O informație care dă fiori...

2 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

3 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

4 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…

5 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump