Substanța din alimente de care avem nevoie zilnic. Reduce mortalitatea prematură

Substanța din alimente de care avem nevoie zilnic. Reduce mortalitatea prematură

Consumul zilnic de alimente bogate în acid folic, cunoscut și sub numele de vitamina B9, poate duce la diminuarea semnificativă a riscului de mortalitate din toate cauzele și la o reducere a riscului de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, conform unui studiu efectuat în SUA și publicat în Nutrition Research.

Năutul este bogat în acid folic. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Năutul este bogat în acid folic. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Potrivit studiilor, consumul de alimente bogate în acid folic previne bolile cardiovasculare .

National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) este un program conceput pentru a urmări starea de sănătate și nutriție a cetățenilor Statelor Unite . Astfel, cercetătorii au socotit consumul zilnic de acid folic prin însumarea consumului zilnic de folat din alimente, dar și din suplimente, relatează News Medical.

În continuare, cercetătorii au adunat date despre cantitatea de acid folic din organism prin intermediul informațiilor primite de la participanți. Aceștia au transmis cantitățile de alimente bogate în acid folic consumate în ultimele 24 de ore.

Persoanele participante la studiu care se confruntau cu prediabet, diabet și rezistență la insulină au fost monitorizate de către specialiști.

Aproximativ 21% dintre persoanele participante la studiu cu diabet au avut cantitatea medie de folat, în timp ce 29,42% au ales să apeleze la suplimente. Mai mult decât atât, 27,17% dintre cei cu prediabet au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, iar 24,14% au apelat la suplimente.

Totodată, persoanele rezistente la insulină au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, în vreme ce 20,32% au apelat la suplimente.

La persoanele participante la studiu cu diabet, mărirea cu o unitate a consumului de acid folic a fost asociată cu o scădere cu 7,1% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 11,4% a mortalității cauzate de boli cardiovasculare și cu o reducere cu 6,4% a mortalității cauzate de cancer.

În aceeași ordine de idei, la persoanele cu prediabet, creșterea cu o unitate a consumului de folat a fost legată cu o scădere cu 3,6% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 7,8% a mortalității cauzate de bolile cardiovasculare și cu o reducere cu 3,6% a mortalității cauzate de cancer.

Amintim câteva dintre alimentele bogate în acid folic: broccoli, linte, semințe de floarea soarelui, avocado, alune, banane, portocale, soia, năut.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…