SUA vor apăra Israelul în fața unui atac din partea Iranului, promite Casa Albă

SUA vor apăra Israelul în fața unui atac din partea Iranului, promite Casa Albă

Statele Unite rămân angajate să apere Israelul în cazul unui atac iranian și sunt optimiste cu privire la un posibil acord de încetare a focului în Gaza, a declarat marți purtătorul de cuvânt al securității naționale de la Casa Albă, John Kirby.

SUA promit că vor apăra Israelul în fața Iranului FOTO Arhivă

SUA promit că vor apăra Israelul în fața Iranului FOTO Arhivă

Kirby a declarat pentru Canalul 12 din Israel că este dificil de prezis șansele unui atac, dar Casa Albă ia în serios declarațiile Iranului, potrivit Reuters .

„Credem că sunt încă pregătiți și poziționați să lanseze un atac dacă doresc să facă asta, motiv pentru care avem această postură de forță îmbunătățită în regiune”, a spus el.

„Mesajul nostru către Iran este consecvent, a fost și va rămâne consecvent. Unu, nu o faceți. Nu există niciun motiv pentru a escalada această situație. Nu există niciun motiv pentru a începe potențial un fel de război regional total. Și doi, vom fi pregătiți să apărăm Israelul dacă va fi nevoie”, a mai declarat Kirby

Iranul a promis un răspuns sever la uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, care a avut loc în timpul vizitei sale la Teheran la sfârșitul lunii trecute și pe care a atribuit-o Israelului. Israelul nu a confirmat și nici nu a negat implicarea sa.

Kirby a rămas optimist cu privire la un posibil acord de încetare a focului în Gaza pentru a pune capăt războiului care durează de 10 luni și pentru a returna cei 108 ostatici israelieni rămași, spunând că procesul a fost „constructiv” și că așteaptă cu nerăbdare mai multe discuții la Doha în zilele următoare.

Acesta a refuzat să învinovățească vreuna dintre părți pentru impas, spunând că un acord va necesita compromis și leadership din partea Israelului și a Hamasului.

„Părțile sunt încă implicate și asta este un lucru bun”, a spus el. „Faptul că am trecut la un alt nivel aici, cu grupuri de lucru acum la Doha, nu este un lucru rău. Înseamnă că părțile încă discută. Înseamnă că există încă speranță că putem pune la punct ultimele detalii și să mergem înainte.”

„Hamas este încă reprezentat în aceste discuții din grupurile de lucru și asta este un lucru bun. Nimeni nu s-a retras complet din proces.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O înregistrare video a Forțelor Aeriene Ucrainene ar fi dezvăluit din greşeală poziţia unui avion de vânătoare F-16

2 Cine mai crede ca SUA n-ar merge până la capăt alături de Israel în orice conflict să se uite peste cifrele astea...

3 Blonda prezentă alături de șeful Telegram în momentul arestării sale în Franța a aprins imaginația internauților

4 Ministrul Familiei, Natalia Intotero, preluată de ambulanță în urma unui accident pe Valea Oltului

5 Un turist român a fost pus să plătească sute de euro pentru servicii de curățenie într-un apartament din Turcia unde a refuzat cazarea