SUA se pregătesc pentru un război spațial complet cu Rusia și China. Occidentul „trebuie să fie pregătit” pentru câmpul de luptă pe orbită

SUA se pregătesc pentru un război spațial complet cu Rusia și China. Occidentul „trebuie să fie pregătit” pentru câmpul de luptă pe orbită

Forța spațială a Statelor Unite va deveni o „armă militară credibilă în luptă” pentru a face față amenințărilor tot mai mari din partea unor inamici precum Rusia, China și Iran, scrie Ziare.com.

Space Force, unitatea specializată dedicată războiului orbital are cinci ani de la „înființare” de când a fost aprobată de fostul președinte Donald Trump în 2019.

Dar șefii ei care au vizitat Marea Britanie, zilele acestea, au avertizat că acum trebuie să fie mai pregătiți decât oricând să lupte în spațiu care este transformat rapid în câmp de luptă, scrie The Sun.

„Din ce în ce mai mult, caracterul războiului care include spațiul ca domeniu operațional pentru luptă devine din ce în ce mai evident pentru toată lumea.

Pentru a concura în mediul actual, pentru a descuraja conflictele și pentru a prevala asupra conflictelor, va trebui să adoptăm abordări similare în ceea ce privește dezvoltarea, generarea și punerea pe teren a capacităților,” a declarat general-locotenentul american David N. Miller, la ambasada SUA din Londra.

„Trebuie să oferim un factor de descurajare cu spectru complet și asta înseamnă că adversarii trebuie să știe că vom avea un răspuns la orice vector de amenințare pe care ni-l oferă.

Atacurile tehnologice desfășurate în timpul sângeroasei invazii a Ucrainei de către Putin, din februarie 2022, au dovedit, de asemenea, că „spațiul va face parte din orice spațiu de luptă în viitor”.

Caracterul războiului în secolul 21 va avea spațiu ca domeniu operațional din care vor fi derivate capabilități în beneficiul forțelor militare implicate.

Adversarii vor căuta, de asemenea să dezvolte sisteme care să perturbe sau să învingă avantajul pe care îl obținem din spațiu,” mai spune generalul Miller.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Operațiunea secretă care va schimba lumea

3 Miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele: „Era un monstru, un prădător sexual, fără nicio busolă morală”

4 Misterioasa sinucidere a secretarei-șefe de la UMF București

5 Șoșoacă și-a abandonat partidul? / ANAF a declarat SOS România „inactiv”. Formațiunea riscă să nu poată participa în alegeri