Studiu: Tinerii cu vârste de până la 27 de ani beau mai puțin alcool ca niciodată
Tinerii din Generația Z consumă mai puțin alcool ca niciodată, potrivit unui studiu citat de Forbes . Modul de viață al tinerilor stârnește tot mai des îngrijorare în cadrul industriei globale a vinurilor și băuturilor spirtoase.
Dacă până acum se credea că Generația Z se îndreaptă către un consum de alcool ridicat, un studiu realizat în Regatul Unit arată o reducere generală semnificativă a băuturilor alcoolice în rândul consumatorilor Generației Z.
Potrivit sursei citate, pentru cei care au vârsta legală de consum de alcool, statisticile arată că 30% au băut mai puțin decât anul trecut, iar 13% au renunțat complet la alcool.
Tinerii din Generația Z vor un stil de viață mai sănătos
Sănătatea este extrem de importantă pentru tineri, 74% dintre aceștia spunând că sunt în căutarea unui stil de viață mai sănătos. Datele studiului mai arată că tinerii din Generația Z acordă din ce în ce mai multă importanță bunăstării mentale și fizice, ceea ce le influențează în mod natural alegerile legate de ce mănâncă și de ce bea.
Studiul mai arată că aproximativ 60% dintre tinerii din Generația Z continuă să meargă săptămânal în baruri și restaurante, iar datele sugerează că este cu 6% mai probabil ca tinerii consumatori să comande o băutură răcoritoare la baruri, în locul alcoolului. Acest lucru reprezintă o oportunitate semnificativă pentru sectorul băuturilor de a inova și de a oferi opțiuni nealcoolice atrăgătoare, care să rezoneze cu consumatorii de astăzi, preocupați de sănătate, potrivit sursei citate.
România, în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool
România și Marea Britanie sunt în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool, arată un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică de anul trecut. Studiul a comparat consumul din 33 de țări membre ale organizației. 40% dintre bărbații români recunosc că au trecut prin episoade de consum excesiv.
36% dintre românii intervievați consumă alcool în exces, arată studiul. Cei mai mulți provin din mediul rural.