STS: S-a făcut o investigaţie internă privind respectarea atribuţiilor operatorilor 112; nu au fost inadvertenţe şi sincope

STS: S-a făcut o investigaţie internă privind respectarea atribuţiilor operatorilor 112; nu au fost inadvertenţe şi sincope

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) informează că a realizat în cursul ultimelor două zile o investigaţie internă privind respectarea atribuţiilor operatorilor 112 ai instituţiei, în urma acestora fiind constatat că au fost respectate prevederilor privind operarea şi că nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice în gestionarea apelurilor la 112.

"Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a realizat, în cursul zilei de ieri, pe durata nopţii şi în cursul zilei de astăzi, o investigaţie internă privind respectarea atribuţiilor operatorilor 112 ai STS, îndeplinirii prevederilor din manualul de operare şi a funcţionalităţii Serviciului 112. În urma verificărilor interne, dorim să vă reconfirmăm că au fost respectate prevederile privind operarea şi că nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice ale echipamentelor sau serviciilor lor în ceea ce priveşte modul de tratare a apelurilor 112", se afirmă într-un comunicat difuzat de către STS sâmbătă seara.

STS cere, totodată, "scuze pentru întârzierea comunicării publice ce a generat nemulţumiri", adăugând însă că intenţia reprezentanţilor instituţiei a fost "de a documenta şi a prezenta cu acurateţe adevărul referitor la apelurile efectuate la 112 pentru cazul în discuţie".

Potrivit sursei citate, STS mai asigură că va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile, documentele şi înregistrările necesare cunoaşterii adevărului.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a procedat corect, fără nicio abatere, în spiritul şi în litera legii, a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al STS, Mariana Pop, cu privire la cazul fetei dispărute la Caracal.

"În conformitate cu prevederile articolului 10 din Ordonanţa de Urgenţă de Urgenţă 34/2008, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a procedat corect, fără nicio abatere, în spiritul şi în litera legii, îndeplinind următoarele atribuţii: în data de 25 iulie am primit şi am înregistrat automat trei apeluri de urgenţă, care au fost localizate, aşa cum prevede ordonanţa, pe cât a fost posibil. Am transmis operativ cazul la Dispeceratul Poliţiei Slatina, transferul realizându-se conform indexului - cazul a fost indexat: lipsire de libertate", a precizat Mariana Pop.

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Bărbatul suspectat de uciderea fetei a fost identificat vineri, se află în custodia Poliţiei şi este audiat, potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, la locuinţa lui fiind identificate, în urma unor percheziţii, rămăşiţe care par a fi de natură umană. AGERPRES / (AS - editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa foto: STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale / Facebook


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”