Stroe: În biroul lui Ponta de la Guvern e pelerinaj, n-am purtat cu el discuţii pe tema Duicu
"Nu am purtat cu primul ministru o discuţie pe tema Duicu sau a altcuiva (...) Eu în biroul premierului nici nu-mi amintesc să fi fost şi cu domnul prim-ministru şi cu domnul Tobă şi cu respectivul domn, nu o exclud, pentru că dacă îmi spunea de Oprişan, pe el îl cunoşteam, dar pe Duicu nu-l cunosc", a precizat Stroe, răspunzând unei întrebări.
El a ţinut să sublinieze că în biroului premierului intră mulţi oameni.
"În biroul premierului e pelerinaj, ce Dumnezeu!", a completat fostul ministru de Interne.
Stroe, al cărui nume este vehiculat în dosarul Mehedinţi, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu cunoaşte ca premierul Victor Ponta să fi făcut vreun trafic de influenţă în acest caz, menţionând că nu îşi aminteşte de vreo întâlnire în cabinetul premierului. "Eu personal nu-l cunosc pe domnul Duicu, nu cred că l-am văzut în viaţa mea vreodată sau dacă a fost, nu am ştiut că e el, dacă era Oprişan ştiam, că îl cunosc. Nu-mi amintesc de o asemenea întâlnire în cabinet la premier, dar prin cabinetul premierului se perindă multă lume, iar miniştrii chiar trebuie să fie pe acolo. Nu cunosc o asemenea discuţie, n-am auzit ca premierul să se ocupe de aşa ceva, eu nu am auzit, adică să facă traficul ăla de influenţă de care se vorbeşte", a afirmat Stroe.
Premierul Victor Ponta a fost întrebat, marţi, dacă a existat o întâlnire, respectiv o discuţie între fostul ministru de Interne Radu Stroe şi şeful IGPR, Petre Tobă, în biroul său de la Palatul Victoria, el răspunzând: "Nu, nu a avut". "Până la 7,4 milioane nu reuşesc până în noiembrie să ne ia pe toţi", a răspuns Ponta, iniţial, la această întrebare.
Întrebat despre faptul că procurorii susţin că în biroul său se făcea trafic de influenţă de către preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, Ponta a negat. "Ce trafic de influenţă? Despre mine? Am citit, nu scrie aşa ceva acolo, vă rog să nu denaturaţi, vă mulţumesc", a răspuns Ponta.
Întrebat din nou dacă a avut loc o întâlnire între Stroe şi Tobă în biroul său, Ponta a răspuns: "Nu, nu a avut".
Marţi dimineaţă, premierul a declarat, întrebat despre informaţii potrivit cărora ar fi discutat cu Petre Tobă despre nominalizarea şefului IPJ Mehedinţi, că nu ştie de "aşa ceva" şi că presa va primi şi alte stenograme din biroul său, iar premierii, şeful SRI şi cel al CIA, cu care a discutat, vor fi încântaţi.
"Sunt absolut convins că veţi primi de la procurori înregistrările de la mine din birou. Au fost foarte mulţi prim-miniştri, au fost şefi de Servicii de informaţii, au fost conducători de instituţii. Veţi primi, şi la «Gândul», şi la «B1» şi la unde mai trebuie şi atunci puteţi să mă întrebaţi ceva concret. Până atunci... Eu ştiu că Duicu avea o relaţie foarte bună cu doi dintre colegii dumneavoastră de la B1, dar asta nu înseamnă că făcea trafic de influenţă, ştiu doar că era foarte bun prieten", a răspuns Ponta întrebat de informaţiile apărute în "Gândul" de către un reporter al postului B1 TV.
Întrebat în continuare de presă dacă a avut o discuţie cu şeful Poliţiei Române despre nominalizarea şefului IPJ Mehedinţi, Ponta a răspuns : "Nu, nu cred".
Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă. Aşadar, din referatul publicat de Gândul, nu rezultă că ar fi fost făcute înregistrări în biroul lui Ponta, ci doar faptul că Duicu era cel monitorizat.
În dosarul de corupţie, în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare şi numele premierului Victor Ponta, scrie Gândul.
Potrivit Gândul, procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-a traficat influenţa chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ Mehedinţi. Ştefan Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb Ponea i-ar fi promis preşedintelui CJ că îl scapă de dosarul de incompatibilitate. Anchetatorii susţin că premierul l-ar fi convocat la Guvern pe şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracțiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.
Luni, Ponta a declarat că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi şi alţi şefi de consilii judeţene, aflaţi în atenţia DNA, spunând că aceştia au probleme "doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine" şi arătând că primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, nu mai are nicio problemă cu justiţia după ce a trecut la Partidul Mişcarea Populară susţinut de preşedintele Traian Băsescu.
Sursa: realitatea.net