„Strămoșii mei și-au servit comunitățile în diferite calități” / Fiica guvernatorului BNR, pe lista candidaților în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea

„Strămoșii mei și-au servit comunitățile în diferite calități” / Fiica guvernatorului BNR, pe lista candidaților în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea

Lăcrămioara Ileana Isărescu, fiica guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), este una dintre persoanele propuse în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea (FP). Pentru două locuri în acest comitet sunt șase candidați. Unul dintre competitorii săi este fostul ambasador al Marii Britanii la București Andrew James Noble, scrie Hotnews .

Două poziții din consiliu au rămas vacante după ce a expirat mandatul lui Nicolas Paris, iar Martin Bernstein a demisionat. Votul acționarilor va avea loc pe 26 septembrie, pentru mandate pe 3 ani.

„Am avut șansa de a lucra pe teme revoluționare pentru societatea noastră”

„Strămoșii mei și-au servit comunitățile în diferite calități, ca funcționari publici, profesori, preoți sau ofițeri de armată”, arată Lăcrămioara Isărescu, într-o scrisoare de candidatură transmisă acționarilor Fondului Proprietatea.

Ea spune că și-a petrecut ultimii 13 ani în cadrul Departamentului de afaceri guvernamentale și de reglementare (GRA) al IBM, „navigând prin contexte de reglementare complexe, dezvoltând relații puternice cu părțile interesate din sectorul public și asigurând alinierea activităților comerciale cu agendele naționale de politică economică în vederea găsirii de soluții avantajoase pentru ambele părți și pentru a debloca creșterea economică atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat”.

Lăcrămioara Isărescu a mai spus că a avut „șansa de a lucra pe teme revoluționare pentru societatea noastră, precum inteligența artificială sau calculul cuantic, reprezentând punctul de vedere al IBM în procesul de modelare a noii legislații europene sau de redactare a strategiilor naționale”.

„În paralel cu cariera mea executivă, am dobândit cunoștințe solide de guvernanță corporativă, fiind, timp de 10 ani administrator neexecutiv al RomReal, o companie imobiliară cotată la Bursa din Oslo”, arată ea.

Lăcrămioara Isărescu este propusă în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea de BT Maxim, administrată de BT Asset Management. În CV-ul său nu apare nicio legătură cu Banca Transilvania.

Conform CV-ului său , ea are un MBA la Harvard Business School și un masterat, precum și o licență în economie internațională la Academia de Studii Economice din București. Este membră a Asociației Române pentru Clubul de la Roma, Aspen Alumna, membru selectat al Consiliului Național Român pentru Transformare Digitală și Alumna în cadrul Centrului pentru Politici de Securitate din Geneva.

Cine se mai află pe listă pentru a face parte din Comitetul reprezentanților

Pe lista de candidați pentru Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea se mai află avocatul Cristian Mocanu, care este membru independent ne-executiv al Consiliului de Administrație la Electrică și președinte al Comitetului de Strategie și Guvernanță Corporativă.

George Vladimir Duhan este o altă persoană care vrea un loc. El este consilier prezidențial, iar în trecut a fost membru în Consiliul de Administrație la RAR și CONPET.

De asemenea, Nicolas Paris candidează pentru un nou mandat. El a ocupat poziția din 2021, iar anterior a fost director general și director de portofoliu la LIM Advisors (Londra).

Un alt nume de pe listă: Sarkany Istvan, actual inginer software senior la Niometric-Mobileum. El spune că s-a propus pentru că are experiență în analiza și evaluarea companiilor listate, fiind investitor pe piața de capital și deținând acțiuni la FP.

Fostul ambasador al Marii Britanii, Andrew James Noble, își dorește și el să fie parte din Comitet. În prezent, este administrator unic al Andrew Noble Consulting Ltd, care se ocupă cu prestarea de servicii de consultanță în sfera politică, socială și de dezvoltare, adesea bazându-mă pe experiența internațională, în special în România. De asemenea, este președinte al Consiliului, M&V Schmidt Foundation ce se ocupă cu promovarea patrimoniului cultural săsesc în Transilvania.

„Vasta mea asociere cu România a început ca tânăr diplomat în perioada comunistă (1983-1986) în urma unui curs intensiv de limba română. Am fost apoi responsabil în cadrul Ministerului britanic de Externe de la Londra pentru dezvoltarea legăturilor UE și NATO cu România și cu alte țări din Europa Centrală și de Est. Mai târziu, în calitate de ambasador al Marii Britanii la București (august 2018 – octombrie 2023), am fost profund implicat într-o relație complexă, construită pe echități comune uriașe, prin oameni, comerț și investiții și legături de securitate/militare”, spune Noble în scrisoarea transmisă acționarilor.

Comitetul Reprezentanţilor ţine legătura cu administratorul fondului putând aproba tranzacţii şi listări.

Fondul Proprietatea este o societate pe acțiuni care funcționează ca Fond de Investiții alternativ cu durata de funcționare până la 31 decembrie 2031, perioadă care poate fi prelungită. A fost creat în 2005 pentru a asigura resursele financiare necesare despăgubirii persoanelor expropriate în mod abuziv în timpul regimului comunist. Este administrat din septembrie 2010 de Franklin Templeton International Services.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…