„Oferim foarte mult sprijin, însă e necesar să facem şi mai mult şi să fim pregătiţi pentru [un conflict] pe termen lung. Prin urmare, trebuie să fim în contact apropiat şi să colaborăm îndeaproape cu industria de apărare ca să producem mai mult şi să furnizăm o gamă şi mai largă de muniţie, arme şi capacităţi”, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.
El a subliniat încă o dată că războiul din Ucraina s-ar putea încheia în urma unor negocieri de pace.
„Suntem conştienţi de faptul că majoritatea războaielor se încheie la masa negocierilor. Mai ştim şi că rezultatul acestor negocieri depind în totalitate de forţa de pe câmpul de luptă. Nu este în căderea mea să spun Ucrainei care ar trebui să fie aceşti termeni. Dar ţine de mine şi de NATO să o sprijinim pentru a le întări mâna astfel încât să maximizăm probabilitatea unei soluţii acceptabile”, a spus Stoltenberg, care a făcut comentarii similare şi în luna iunie.
Războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa începând de la Al Doilea Război Mondial şi Rusiei nu trebuie să i se permită să câştige acest război, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unui discurs în ţara sa natală, Norvegia.
„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu aibă succes”, a spus el, subliniind: ”Aceasta este cea mai periculoasă situaţie din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Dacă preşedintele (Vladimir) Putin chiar se gândeşte să facă unei ţări NATO ceva similar cu ce le-a făcut Georgiei, Republicii Moldova sau Ucrainei, atunci întreaga NATO va fi implicată imediat”.