Știți cine este cea mai bună prietenă a președintei CSM? Magdalena Iordache...
Știți cine este cea mai bună prietenă a președintei CSM, Simona Camelia Marcu? Magdalena Iordache... Da, soția deputatului PSD cu același nume. Magdalena Iordache este fostă judecătoare la Curtea Supremă. Și s-a pensionat brusc în 2015. În 2014 i-a fost repartizat dosarul care o viza pe Alina Bica. S-a recuzat de patru ori, dar n-a scăpat de dosar. Atunci s-a pensionat. Cu o pensie de 120 de milioane lei vechi.
A făcut parte din completul care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul Mătușa Tamara... Din dosarul Trofeul Calității, în care Năstase a fost condamnat, s-a recuzat.
Relația prietenie dintre Simona Camelia Marcu și Magdalena Iordache este una de notorietate pentru personalul de la Înalta Curte.
Simona Camelia Marcu, în vârstă de 51 de ani, este membru al CSM din partea Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie.
Potrivit CV-ului său, Simona Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1988 şi a fost jurisconsult, judecător la Judecătoria Sector 1 şi la Tribunalul Bucureşti, preşedinte de secţie, vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti, judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.
Conform ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2017, judecătoarea are un apartament de 143 de metri pătraţi şi o casă de 285 de metri pătraţi în Bucureşti. În declaraţia sa de avere sunt menţionate şi proprietăţi ale soţului său, avocatul Vasile Gil - o casă în Alexandria şi terenuri în Bucureşti, Mogoşoaia şi Alexandria. Simona Marcu deţine şi două autoturisme Alfa Romeo şi Peugeot, precum şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro. Ea are şi credite la bănci în valoare totală de peste 183.000 euro. La capitolul venituri, judecătoarea a menţionat suma de 227.861 de lei încasată ca judecător la ICCJ, 24.747 de lei obţinuţi ca membru în comisii de concurs la CSM, 14.612 de lei ca „formator” la Institutul Naţional al Magistraturii şi 17.550 de lei din închirierea apartamentului din Bucureşti. Ea a menţionat şi veniturile Cabinetului de avocatură Vasile Gil, în sumă de 437.978 de lei.
În februarie 2017, Simona Camelia Marcu a cerut în şedinţa CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a verifica modul în care procurorul general Augustin Lazăr, în calitate de reprezentant al Ministerului Public, "a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13, din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat. Ea a cerut suplimentarea ordinii de zi a CSM cu acest punct, dar solicitarea a fost respinsă.
Numele Simonei Marcu a aparut intr-un articol din 2006 scris de (ce ironie, nu?) Razvan Savaliuc privind „Clanurile din Justitie„.
In dreptul Simonei Marcu apareau nu mai putin de patru nume:
SIMONA CAMELIA MARCU, judecator
- sotul Gil Vasile, avocat;
- afin gradul II Marius Nicu Vasile, procuror la Parchetul Sectorului 4;
- afin gradul IV Adi Liliana Grigore, grefier la Judecatoria Buftea;
- afin gradul IV Silvia Ileana Raportaru, grefier la Inalta Curte de Casatie.
Judecătoarea Simona Marcu a cerut în februarie 2017 sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a verifica felul în care DNA şi-a arogat competenţa de a verifica legalitatea şi oportunitatea emiterii unui act normativ, dar şi modul în care procurorul general Augustin Lazăr a gestionat comunicarea după emiterea OUG 13, transmite Agerpres.
"Vă propun să suplimentăm ordinea de zi cu două puncte. Primul punct care să vizeze sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la contextul în care DNA şi-a arogat competenţa de a verifica legalitatea şi oportunitatea emiterii unui act normativ, în sensul celor reţinute în decizia CCR, precum şi sub alte aspecte, (...) în special cu privire la situaţia de la DNA Ploieşti, respectiv dacă s-au cunoscut disfuncţionalităţile de la această unitate de Parchet şi care au fost măsurile, dacă s-au luat măsuri, care au fost acestea, pentru a preîntâmpina evoluţia acestui caz", a propus Simona Marcu.
A doua propunere a vizat sesizarea IJ cu privire la modalitatea prin care Augustin Lazăr a gestionat comunicarea publică după trimiterea OUG 13.
"Al doilea punct vizează sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a verifica modul în care procurorul general, în calitate de reprezentant al Ministerului Public, a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13/2017, din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat", a mai propus Simona Marcu, potrivit Agerpres.