ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 21 OCTOMBRIE
Trei angajați ai Primăriei municipiului Dorohoi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu pentru contractarea unor lucrări și bunuri la "prețuri disproporționate" față de prețul pieții, a declarat, marți, pentru AGERPRES, procurorul șef Ciprian Mihai.
* Magistrații Curții de Apel Constanța au respins marți contestația formulată de Mircea Băsescu împotriva deciziei Tribunalului potrivit căreia probele administrate de procurori sunt legale și temeinice putând începe procesul, decizie luată de instanță după ce fratele șefului statului a cerut restituirea dosarului său la DNA pentru reluarea urmării penale.
* Liderul PSD Constanța, primarul Radu Mazăre, a afirmat, marți, despre stenogramele conversației dintre Viorel Hrebenciuc și Dan Șova că este vorba despre discuții între doi oameni politici, așa cum discută orice politicieni de pe această planetă, fiind grav că DNA interpretează asta ca fiind trafic de influență.
* Ultimii șase inculpați care se mai aflau în arest la domiciliu în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, între care fostul angajat al SGG, Marcel Păvăleanu, scapă de această măsură preventivă, ei fiind puși definitiv sub control judiciar.
* Consiliul Local Dumbrăvești va aloca o sumă de bani pentru Mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare din comună, care a fost afectată de un incendiu izbucnit, duminică seară, din cauza unui coș de fum. Primarul Valentin State a anunțat, marți, că va propune un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru alocarea din bugetul administrației locale a sumei de aproximativ 15.000 de lei.
* Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, Iulian Danielescu, rămâne în continuare la conducerea ISJ, chiar dacă săptămâna trecută și-a semnat demisia din funcție, deoarece ministrul Educației, Remus Pricopie, nu i-a acceptat-o.
* O profesoară de la o școală din comuna vasluiană Șuletea este cercetată de polițiști pentru loviri sau alte violențe, după ce și-a pălmuit o colegă învățătoare, chiar în incinta școlii. Profesoara Alina Năsui i-ar fi reproșat învățătoarei Carmen Geanina Tamaș că soțul acesteia, primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș, are o datorie mai veche la soțul ei.
* Trei din cele patru faruri din orașul Sulina ar putea fi cartagrafiate, iar farul geamăn al celui care este cunoscut în prezent drept Farul Comisiei Europene a Dunării ar putea fi reabilitat prin intermediul unui proiect inițiat de arheologul independent Laurent Chrzanovski.
* Finalizarea acumulării de la Mihoiești, situată în amonte de orașul Cîmpeni, a cărei construcție a demarat în urmă cu trei decenii, necesită fonduri de 50 milioane de lei, a declarat, marți, la Alba Iulia, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană.
* Domeniul construcțiilor a atras, în primele nouă luni ale acestui an, cei mai mulți șomeri din județul Botoșani, potrivit unei statistici prezentate, luni, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Documentul arată că 1.056 din totalul celor 3.960 de șomeri care au beneficiat de angajare ca urmare a serviciilor de mediere oferite de AJOFM s-au angajat în construcții.
* Canalul Bega va deveni elementul central al conceptului pe baza căruia va fi promovată candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021. "Canalul Culturilor"/"Channel of Cultures" va transmite mesajul legăturii dintre oameni, aspirații, valori și idei, au anunțat, marți, reprezentanții Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, cu prilejul lansării noului concept.
* Ford România a anunțat, marți, că în următorii trei ani va investi aproape 500.000 de dolari în programe comunitare, ca parte a angajamentului susținut al companiei pentru comunitățile locale în care funcționează.
AGERPRES