ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 2 OCTOMBRIE
* Restructurarea financiară ar putea ajuta 31 de companii de stat care nu ar mai avea altă şansă în lipsa unui asemenea măsuri şi care riscă să se închidă în cazul în care intră într-o situaţie dificilă, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la un eveniment dedicat marilor proiecte de investiţii.
* Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de ploi, instabilitate atmosferică şi intensificări temporare ale vântului, valabilă la nivelul întregii ţări, începând de joi dimineaţă.
* Telekom România ar trebui să notifice Consiliul Concurenţei cu privire la intenţia de a vinde pachetul de acţiuni către Orange, iar Comisia Europeană trebuie să-şi dea avizul, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Eduard Lovin, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
* Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenţionează că, în spaţiul public, circulă e-mailuri false trimise în numele preşedintelui instituţiei.
* Procesul de evaluare privind licitaţia pentru achiziţia celor 40 de rame electrice a fost întrerupt, în urma contestaţiilor depuse de companiile Siemens Mobility şi Alstom Ferroviaria SpA, potrivit unui comunicat al Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF), publicat miercuri pe site.
* Statele Unite au obţinut miercuri aprobarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pentru a impune tarife vamale suplimentare pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde dolari, din cauza subvenţiilor ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus, transmite Reuters.
* Pentru americanii pasionaţi de cocktailuri, războiul comercial ar putea aduce şi o veste bună deoarece o parte din băuturile spirtoase din portofoliul grupului italian Davide Campari-Milano SpA, inclusiv aperitivul Aperol, ar putea fi produse mai aproape de casă, informează Bloomberg.
* Producătorul rus de petrol Lukoil a efectuat o livrare de ţiţei către un cumpărător chinez iar livrarea petrolului a fost realizată, în mod neobişnuit, prin Oceanul Arctic, o rută care a devenit accesibilă graţie încălzirii globale, au declarat pentru Reuters mai multe surse din industria petrolieră şi cea de shipping. AGERPRES