ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 14 OCTOMBRIE
* Programul de circulaţie a trenurilor de metrou va fi prelungit marţi cu o oră pentru preluarea călătorilor care vor asista la partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Norvegiei, informează Metrorex, printr-un comunicat remis AGERPRES.
* Executivul a aprobat în şedinţa de luni un proiect de Hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor defalcate din TVA, fiind distribuită suma de 1,4 miliarde lei pentru diferite capitole de cheltuieli, a anunţat ministrul demis a Finanţelor, Eugen Teodorovici.
* Nu există nicio viziune clară de investiţii în sectorul energetic şi nu se ştie cum vom trece această iarnă, în condiţiile în care Electrocentrale Bucureşti (Elcen), producătorul de căldură şi apă caldă din Capitală, se află într-o situaţie critică de mai mulţi ani, a declarat, luni, Claudiu Creţu, administratorul special al companiei, într-o conferinţă de specialitate.
* Membrii Consiliului de Administraţie de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA l-au numit luni pe Marius Chiper în funcţia de director general interimar al companiei.
* Viitorul guvern trebuie să aibă în componenţă un Minister al Antreprenoriatului, Comerţului şi Tehnologiei Informaţiei şi o structură suplă, de 15 ministere, faţă de 24 în prezent, consideră reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR).
* Aproximativ 14% din producţia mondială de alimente, echivalentul a aproximativ 400 miliarde dolari, este pierdută între recoltare şi comercializare, iar Asia Centrală şi de Sud, America de Nord şi Europa sunt responsabile pentru cea mai mare parte a pierderilor, arată un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Bloomberg.
* Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, economiştilor Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer pentru "abordarea lor experimentală în vederea diminuării sărăciei globale", informează site-ul oficial nobelprize.org.
* Producătorii de ciocolată se află în faţa unui ultimatum, fie suportă un plan contestat destinat majorării plăţilor pentru fermierii săraci, fie riscă să le fie oprite programele pe care consumatorii preocupaţi de sustenabilitate le solicită din ce în ce mai mult, transmite Bloomberg. AGERPRES