Știați că „universitatea” „fratelui” Tate face în jur de 10 milioane de dolari lunar?

Știați că „universitatea” „fratelui” Tate face în jur de 10 milioane de dolari lunar?

Andrew Tate, aflat în arest pentru viol și trafic de persoane în România, continuă „să predice” unui număr mare de adepți prin intermediul unei platforme relansate în noiembrie anul trecut: „Hustler’s University”. Un reporter de la Libertatea s-a înscris în urmă cu două săptămâni pe această platformă cu taxă pentru a afla, din interior, cine sunt și cum gândesc fanii din nucleul dur al fraților Tate.

Curtea de Apel București a respins contestația britanicilor, astfel că cei doi frați rămân în arest preventiv până pe 27 februarie.

Construită după modelul unei platforme de cursuri online, așa-zisa universitate a lui Andrew Tate a strâns, de la lansarea sa în 2021 și până în ianuarie 2023, peste 200.000 de „studenți” din toate colțurile lumii. Prin comparație, în anul universitar 2019-2020, Universitatea „Babeș-Bolyai” a avut în jur de 30.000 de studenți, fiind cea mai „aglomerată” instituție de învățământ din România.

Numai că „instituția” lui Tate nu este o universitate propriu-zisă, ci este doar o platformă online, care a generat mai multe controverse de la apariția sa. Una dintre acestea a fost legată de faptul că folosea un program de marketing afiliat, ceea ce însemna că membrii au primit un comision pentru recrutarea altor adepți, potrivit unui articol publicat de ziarul britanic The Guardian în august 2022.

După ce unul dintre procesatorii de abonamente pentru platformă s-a retras în acea perioadă, „universitatea” și-a închis programul de marketing afiliat și s-a rebranduit sub numele de The Real World.

Peste 10 milioane de dolari, doar de la Hustlers

Singura condiție pentru accesul la platforma The Real World, așa cum a fost rebotezată în noiembrie anul trecut, este plata sumei de 49,99 de dolari – un abonament lunar.

Un calcul simplu arată că frații Tate câștigă, doar din această platformă, peste 10 milioane de dolari pe lună.

Universitatea lui Tate le promite tinerilor săi adepți „ieșirea din Matrix” (referință la filmele „Matrix” – n.r.) prin descoperirea unor metode alternative de a câștiga bani și îi ademenește cu o serie de cursuri pe domenii diverse: de la copywriting la abilități sociale sau lecții despre criptomonede. Printre studenți se numără inclusiv adolescenți de 14-15 ani.

Andrew Tate: „Educația tradițională devine din ce în ce mai puțin relevantă”

Sub numele de „Hustlers University 3.0 – Andrew «Cobra» Tate”, primul website care face reclamă aplicației The Real World este hustleruniversity.co.uk. Prima pagină a site-ului îl înfățișează pe Tate alături de una dintre mașinile sale și un text din care aflăm cui se adresează cursurile: oricui dorește să se îmbogățească.

Urmează un citat din Tate: „Am crescut falit, iar acum sunt multimilionar. Îi învăț pe cei merituoși secretele bogăției moderne”, este citatul din Tate care însoțește fotografia fostului kickboxer.

Potrivit site-ului, studenții au de ales între mai multe cursuri precum: Finanțe și Afaceri, Investiții și Imobiliare, Freelancing și Copywriting, Amazon FBA și e-Com, marketing afiliat. Trebuie menționat că, în această nouă versiune a site-ului, cursul de marketing afiliat nu este disponibil.

Cât despre profesori, deși nu sunt prezentați pe site, Tate susține că i-a selectat „personal” și că sunt persoane care câștigă între 10.000 și 500.000 de dolari pe lună.

„Cum pot face bani?”

Odată făcută plata, pentru care se emite factură pe numele The Real World Monthly, utilizatorul este îndrumat către aplicația The Real World – prescurtat TRW – unde îl așteaptă un chestionar de orientare. Rolul chestionarului este acela de a afla, în linii mari, abilitățile, dar și sumele de bani de care dispun studenții pentru a-i îndruma către un așa-zis campus – un grup tematic unde au acces la o serie de clipuri video care reprezintă așa-zisele lecții, cât și la grupuri de chat unde își împărtășesc experiențele.

„Profesorii” din academia fraților

Tate Fiecare grup este condus de un „profesor”, care însă nu apare cu numele său real, ci cu un nickname. De asemenea, profesorii din aplicație nu au fotografii de profil, nici descrieri, fiind dificil de identificat.

Printre întrebările la care aplicația pretinde că le va da un răspuns studenților se numără unele precum: „Cum pot face bani?”

„Ce obiect de studiu mi se potrivește?”

„În ce campus/curs mă înscriu?”

Întrebările pentru a fi „repartizat” către cursurile potrivite

Studenții sunt apoi îndrumați să răspundă la un chestionar care include întrebări precum:

Aveți cel puțin 10.000 de dolari pentru început?

Aveți în prezent un venit?

V-ați născut înainte de 2004?

Aveți cel puțin 2.000 $ pentru a investi în afacerea dumneavoastră?

Evaluați-vă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Reporterul Libertatea a răspuns la aceste întrebări și a fost automat înscris în campusul de Copywriting.

Aici, am fost întâmpinați de un nou set de promisiuni, precum și de condiții pentru atingerea bogăției visate: două-trei ore de „lucru concentrat”, zilnic, susțin îndrumătorii de pe site, ar duce la atingerea rezultatelor visate.

La finalul testului, autorii anunță că, deși recomandarea pentru campus se face pe baza rezultatelor, orice curs poate fi studiat la universitatea fraților Tate.

Citește întreaga investigație pe Libertatea


Profesorul Arno






populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...