Ştia el ce ştia/Un deţinut a sunat la Secţia 4 Poliţie din Capitală încercând să înşele prin metoda "Accidentul"

Ştia el ce ştia/Un deţinut a sunat la Secţia 4 Poliţie din Capitală încercând să înşele prin metoda "Accidentul"

Un tânăr de 23 de ani, încarcerat într-un penitenciar din provincie, a sunat în noaptea de vineri spre sâmbătă la Secţia 4 a Poliţiei Capitalei şi i-a spus ofiţerului de serviciu că fiul său a cauzat un accident, dându-se drept procuror şi solicitând 20.000 de lei pentru a-l ajuta.

Ofiţerul de serviciu de la Secţia 4 a primit, noaptea trecută, în jurul orei 2.00, apelul unui bărbat care s-a recomandat drept procuror şi a încercat să îl înşele prin metoda "Accidentul", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai.

Bărbatul i-a cerut ofiţerului suma de 5.000 de lei, pe care să o primească în aceeaşi noapte, şi alţi 15.000 de lei, pe care să îi primească sâmbătă, pentru a-l ajuta pe fiul său, care ar fi fost implicat într-un accident. El i-a mai spus că o va trimite pe secretara lui pentru a lua banii şi i-a dat întâlnire cu aceasta undeva în sectorul 1.

După organizarea unui flagrant, ofiţerul a mers la locul indicat, în jurul orei 3.00, unde a venit să ridice banii, cu un taxi, o femeie de 44 de ani, aceasta fiind în prezent reţinută.

Poliţiştii l-au identificat şi pe bărbatul care a sunat la secţie, fiind vorba de un tânăr de 23 de ani, închis într-un penitenciar din provincie pentru furt calificat.

Metoda "Accidentul", în care oamenii primesc apeluri, în general pe telefonul fix, în care cineva se recomandă drept avocat, procuror sau poliţist, spune că o rudă sau un alt apropiat al persoanei apelate a cauzat un accident, este rănit şi nu poate vorbi şi are nevoie de bani pentru a nu ajunge la închisoare, este folosită de multe ori de deţinuţi, alături de ei operând alte persoane care se prezintă să ridice banii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, autorităţile primesc în continuare plângeri de la oameni înşelaţi astfel şi îi sfătuiesc pe toţi să sesizeze organele de poliţie pentru a-şi recupera prejudiciul, mai ales că este vorba de sume mari de bani.

Totodată, în cazul în care primesc astfel de apeluri, cetăţenii sunt sfătuiţi să încerce să ia legătura persoanele la care se face referire şi să nu dea bani unor necunoscuţi sau să îi pună în conturi.

 


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…