Stenograme din dosarul crimei care a zguduit Capitala. Două femei din Bucureşti, mamă şi fiică, acuzate că au plătit un zugrav să le ucidă bunica: „Ăla a omorât-o”

Stenograme din dosarul crimei care a zguduit Capitala. Două femei din Bucureşti, mamă şi fiică, acuzate că au plătit un zugrav să le ucidă bunica: „Ăla a omorât-o”

Două femei din Bucureşti, mamă şi fiică, ar fi plătit un zugrav să le ucidă bunica. Între timp, asasinul a fost prins, dar anchetatorii au reușit să pună pâna pe stenogramele în care femeia îi povestește fostului soț a fost prezentă la momentul comiterii crimei .

Oamenii au legat acum toate ițele poveștii. FOTO Arhivă

Este un caz care s-a întâmplat în urmă cu mai bine de un deceniu, înainte de anul 2011, iar totul a ieșit la iveală recent, după denunţul unui deținut care era încarcerat împreună cu un bărbat ce fusese condamnat pe nedrept pentru această faptă.

O femeie acuzată că ar fi comandat asasinarea bunicii sale a fost surprinsă în timp ce se certa cu fostul ei soț, discutând despre cum să-și asume responsabilitatea pentru fapta comisă. Cei doi încercau să ajungă la un acord cu privire la ce să mărturisească procurorilor, pentru a evita ca ea să ajungă și ea în închisoare.

Antena 3 CNN a obținut stenogramele din acest dosar de asasinat la comandă. Nepoata acuzată că a plătit uciderea bunicii sale a fost interceptată când se certa cu fostul soț, în legătură cu asumarea vinovăției. Cei doi încercau să stabilească împreună ce să declare în fața procurorilor pentru a nu ajunge și ea în spatele gratiilor.

Bărbatul se afla deja la închisoare pentru că își asumase vina cu privire la crimă . Însă cercetările erau în desfășurare la acea vreme, astfel încât și nepoata victimei a fost chemată la audieri.

STENOGRAME

Ea: Am recunoscut!

El: Ce ai recunoscut? Cine a făcut fapta, eu sau ăla? Știi că nu am vrut să merg acolo. Le-ai spus cine a făcut? Dacă o făceam eu, nu mai luam pe nimeni cu mine. Vin eu la ei acolo, și le spun cine a făcut fapta, mâine. Să nu mai stau eu aici degeaba, să stea cine a făcut.

Ea: Eu am spus că am fost acolo.

El: Dacă tot ai spus asta, de ce nu ai spus adevărul, de ce nu ai spus cine a omorât-o? De aia te-am lăsat pe tine afară și am intrat eu nevinovat. Lasă că vede Dumnezeu! Ăla a omorât-o, eu nici măcar nu am pus mâna. Păi de ce nu ai spus adevărul, că ăla nenorocit-o? Dacă eram eu în stare de așa ceva, făceam eu direct, nu mai luam pe altcineva.

Ea: Am zis doar de mine, am fost singură, mi-a fost frică.

Nepoata femeii de afaceri asasinate la comanda propriei fiice spune în fața judecătorilor că regretă fapta şi le cere magistraților să fie pusă în libertate.

Motivul crimei a fost acela că bunica urma să dea declarații la DIICOT într-un dosar care o privea pe fiica ei, iar aceasta se temea că ar putea să ajungă la închisoare.

Împreună cu fiica sa au decis să găsească un asasin pentru a o ucide. Au plătit mai întâi un bărbat cu 10.000 euro. Acesta nu a mai răspuns la telefon, așa că au căutat pe altcineva, un zidar care a ajutat-o la construcția casei, și pe care l-a plătit cu aproximativ 10.000 lei și cu un scuter nou. Bărbatul a intrat în casa femeii împreună cu nepoata acesteia, a lovit-o peste față, iar ulterior a asfixiat-o, scrie antena3.ro.

Anchetatorii au scos la iveală întreaga poveste, iar bărbatul care a primit cei 10.000 lei și scuterul nou a fost și el condamnat la 10 ani de închisoare cu executare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit...

3 Ce este această „pată albastră” care nu ar fi trebuit să apară înainte de 2100? Climatologii sunt deosebit de îngrijorați

4 Reacția lui CTP după ce trei televiziuni din România au fost interzise în Rusia: „Puteți să-mi spuneți de ce acest post nu e pe listă?”

5 „Armata inamică nu mai este acolo” / Surpriză de proporții pe frontul din Ucraina!