Stelian Tănase: Nu voi demisiona. Aștept să fiu dat afară de către Guvern, de către majoritatea din Parlament
Președintele director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat miercuri că nu va demisiona din funcție și că așteaptă să fie "dat afară de către Guvern, de către primul ministru, de către majoritatea din Parlament". El a arătat, în cadrul mesei rotunde "Televiziunea publică în spațiul media din România. Situația actuală — cauze — perspective — soluții" că, atunci când a solicitat întrevederi urgente pentru a rezolva problemele televiziunii publice, a fost refuzat.
"Dar voi continua (...) Cred că ăsta e rolul meu, să apăr această instituție în fața imixtiunii politice. Și am să o fac cât o să supraviețuiesc la conducerea ei. Și n-am de gând să demisionez. Trebuie să vă spun că, în prima parte a mandatului, tot timpul m-am gândit să plec. Mi s-a părut că e prea greu, nici înăuntru nu sunt înțeles, în afară, nu mai vorbesc. Dar de când am dus acest război, la începutul lui septembrie, cu puterea, a început să îmi facă plăcere să duc acest război, în sensul că am știut că n-o să cedez și am renunțat la gândul demisiei. Nu voi demisiona. Aștept să fiu dat afară de către Guvern, de către primul ministru, de către majoritatea din Parlament, pentru că eu cred că mi-am găsit o menire cinstită. Am mai dat bătălii cinstite în ultimii 25 de ani și cunoașteți istoria mea. Voi da și această bătălie. Televiziunea trebuie salvată, și financiar, și independența ei politică (...) televiziunea trebuie apărată", a afirmat președintele director general al TVR.
Stelian Tănase s-a referit, miercuri, și la unele "imixtiuni grosolane".
"Aș putea să dau multe exemple de imixtiuni grosolane prin care mi s-au cerut decizii, șefi importanți care au venit la televiziune sau pe alte căi ... pe care le-am refuzat și m-am opus categoric, de unde a început această ignorare a nevoilor Televiziunii la nivelul Guvernului și atacurile publice pe care le cunoașteți", a precizat Tănase.
Șeful TVR a subliniat că nu a cedat pentru că, pentru el, "esențială a fost apărarea demnității jurnaliștilor, a profesioniștilor, a televiziunii publice, care nu poate fi amestecată în jocurile politice".
Stelian Tănase a menționat că "asta s-a întâmplat și sub alte guverne și sub alte partide la putere". AGERPRES