Ştefan-Alexandru Frangulea, director financiar interimar al companiei Electrica

Ştefan-Alexandru Frangulea, director financiar interimar al companiei Electrica

Ştefan-Alexandru Frangulea a fost numit director financiar interimar al companiei Electrica, pentru un mandat valabil până în 31 decembrie 2022, informează compania.

"(...)În data de 3 ianuarie 2022, contractul de mandat de Director Financiar al domnului Mihai Darie încetează efectiv, prin ajungerea la termenul de patru ani. Totodată, în cadrul şedinţei din 3 ianuarie 2022, Consiliul de Administraţie al Societăţii a hotărât numirea domnului Ştefan-Alexandru Frangulea, cetăţean român, în calitate de director executiv interimar Direcţia Financiară, începând cu data de 4 ianuarie 2022 şi până la 31 decembrie 2022", se arată în comunicatul Electrica transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Ştefan Frangulea are o experienţă de peste 20 de ani în sectoarele financiar-bancar şi energetic, în domenii precum: servicii bancare pentru corporaţii, trezorerie corporatistă, finanţe corporative, strategie, pieţe financiare şi de capital, management general, dezvoltarea afacerii, în poziţii
executive şi de management.

În februarie 2018, Frangulea s-a alăturat echipei Electrica, ocupând poziţia de Director Departament Trezorerie. De asemenea, din primăvara anului 2019, acesta a fost membru al Consiliilor de Administraţie ale celor trei filiale de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica, SDEE Transilvania Nord SA, SDEE Transilvania Sud SA şi SDEE Muntenia Nord SA. În prezent, în urma fuziunii celor trei filiale, la sfârşitul anului 2020, Ştefan-Alexandru Frangulea este membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Distribuţie Energie Electrică România S.A.

Grupul Electrica a obţinut, în primele nouă luni din acest an, un profit net consolidat de 72 de milioane de lei, în scădere cu 324 de milioane de lei faţă de cei 396 de milioane de lei înregistraţi ca profit în perioada similară a lui 2020.

Potrivit companiei, scăderea a fost generată, în principal, de creşterea semnificativă a costurilor cu achiziţia de energie electrică, care au urcat cu 23,4%, la 3,423 miliarde de lei.

În primele nouă luni din 2021, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 13,8 TWh, cu 7,3% mai mult faţă de perioada similară din 2020, către aproximativ 3,8 milioane de utilizatori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Ucraina a lovit pentru prima dată Rusia cu rachete americane ATACMS!

4 Amante ale liderului celui mai periculos clan interlop din Capitală s-au bătut într-un club de fițe din Herăstrău

5 Ce se întâmplă în Europa? / Încă un cablu de comunicații subacvatic a fost tăiat, alte două țări afectate