Steaua o învinge pe Osmanlispor cu 2-1 și rămâne în cursă pentru calificarea în șaisprezecimile Europa League
Steaua a învins formația turcă Osmanlispor cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Arena Națională din București, în Grupa L a competiției de fotbal Europa League, și rămâne în cursă pentru calificarea în șaisprezecimile de finală.
Steaua a evoluat modest, fără idee, în prima repriză și nu a pus probleme aproape deloc echipei oaspete. Osmanlispor a avut prima ocazie a meciului în min. 9, când Cagiran a expediat un șut de la distanță, prins de portarul Niță.
Singura acțiune finalizată de Steaua la poarta lui Karcemarskas în prima repriză a fost o reluare pe spate cu capul reușită de Momcilovic (16), fără probleme pentru portar.
Rusescu (27) a executat o lovitură liberă de la 24 metri, dar nu i-a dat emoții lui Niță.
Osmanlispor a deschis scorul în min. 30, prin Badou Ndiaye, din pasa lui Avdija Vrsajevic, care l-a depășit ușor pe Marko Momcilovic.
Niță a salvat golul al doilea, în min. 36, când a respins în corner șutul lui Regattin. Echipa din Ankara a mai avut o oportunitate, dar olandezul Maher (39) a șutat pe lângă poartă.
Cu Popa vârf de atac, Steaua nu a reușit să își creeze nicio ocazie de gol, iar la pauză Reghecampf l-a introdus pe Golubovic în atac, iar Popa a revenit pe postul său obișnuit de extremă dreapta. Steaua a pus mai multă presiune pe apărarea oaspeților, dar atacurile au fost în continuare lipsite de clarviziune, de pasa decisivă sau de finalizarea potrivită.
Musa Cagiran (58) l-a testat pe Niță cu un șut de la distanță, prins de goalkeeper-ul Stelei.
Cea mai bună oportunitate a Stelei s-a consumat în minutul 60, când portarul a respins lovitura liberă executată de Boldrin din apropierea locului de corner, iar Momcilovic a reluat peste poartă din poziție foarte bună.
Boldrin a fost foarte aproape să ajungă la un șut-centrare expediat de Tamaș prin fața porții adverse (66).
Steaua a egalat în min. 68, când Momcilovic a reluat în plasă mingea respinsă de portarul Zydrunas Karcemarskas, la lovitura liberă executată foarte bine de Fernando Boldrin de pe poartea dreaptă.
Prochazka (71) a avut o șansă bună de gol, dar a reluat peste poartă din voleu. Achim a tras tare de la circa 30 de metri, însă pe direcția portarului (74).
Momcilovic (77) a fost aproape de al doilea gol, dar Karcemarskas a respins șutul violent al sârbului de la distanță. Golubovic (81) a încercat o finalizare spectaculoasă cu călcâiul, dar a obținut doar corner.
Gabriel Tamaș a marcat golul victoriei Stelei (86), cu o lovitură de cap la centrarea lui Boldrin de pe partea dreaptă.
Steaua a obținut o victorie meritată, după o repriză secundă bună, în care Osmanlispor a făcut pasul înapoi.
A fost prima victorie a Stelei în grupele competițiilor europene, după o pauză de mai bine de doi ani. Precedentul succes data din 23 octombrie 2014, acasă, 2-1 cu Rio Ave.
Steaua va juca ultimul meci din grupă, decisiv, cu Villarreal, în deplasare, pe 8 decembrie, unde este obligată să câștige.
Steaua București — Osmanlispor FK 2-1 (0-1)
Au marcat: Marko Momcilovic (68), Gabriel Tamaș (86), respectiv Badou Ndiaye (30).
București, Arena Națională: 6.520 spectatori
Europa League — Grupa L
În tur: 0-2
Au evoluat echipele:
Steaua: 1. Florin Niță — 4. Gabriel Tamaș, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 6. Mihai Pintilii (căpitan; 55. Alexandru Bourceanu, 46), 11. Muniru Sulley (20. Vlad Achim, 63) — 44. Gabriel Enache (14. Bojan Golubovic, 46), 27. Fernando Boldrin, 29. William de Amorim — 77. Adrian Popa. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 2. Gabriel Simion, 17. Antonio Jakolis, 19. Adnan Aganovic.
Osmanlispor: 99. Zydrunas Karcemarskas — 2. Avdija Vrsajevic (33. Muhammed Bayir, 75), 61. Numan Curuksu (căpitan), 21. Vaclav Prochazka, 15. Tiago Pinto — 35. Musa Cagiran, 93. Adam Maher (8. Raheem Lawal, 61) — 17. Adrien Regattin, 10. Badou Ndiaye, 28. Dzon Delarge (11. Erdal Kilicaslan, 69) — 24. Raul Rusescu. Antrenor: Mustafa Akcay.
Rezerve neutilizate: 1. Hakan Arikan — 5. Aykut Demir, 6. Mehmet Guven, 9. Pierre Webo.
Arbitru: Paolo Mazzoleni; arbitri asistenți: Alessandro Giallatini, Filippo Meli; arbitri asistenți adiționali: Marco Guida, Massimiliano Irrati; arbitru de rezervă: Riccardo Di Fiore (toți din Italia)
Delegat UEFA: Vladislav Hodeev (Rusia), observator UEFA pentru arbitri: Stefan Messner (Austria)
Cartonașe galbene: Maher (49), Muniru Sulley (57), Musa Cagiran (63), Delarge (67), Tiago Pinto (85), Popa (89), Niță (90+3).
AGERPRES