Steaua o învinge pe Osmanlispor cu 2-1 și rămâne în cursă pentru calificarea în șaisprezecimile Europa League

Steaua o învinge pe Osmanlispor cu 2-1 și rămâne în cursă pentru calificarea în șaisprezecimile Europa League

Steaua a învins formația turcă Osmanlispor cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Arena Națională din București, în Grupa L a competiției de fotbal Europa League, și rămâne în cursă pentru calificarea în șaisprezecimile de finală.

Steaua s-a impus prin golurile marcate de Marko Momcilovic (68) și Gabriel Tamaș (86), ambele după centrări ale lui Boldrin de pe partea dreaptă, după ce oaspeții deschiseseră scorul prin Badou Ndiaye (30).

Steaua a evoluat modest, fără idee, în prima repriză și nu a pus probleme aproape deloc echipei oaspete. Osmanlispor a avut prima ocazie a meciului în min. 9, când Cagiran a expediat un șut de la distanță, prins de portarul Niță.

Singura acțiune finalizată de Steaua la poarta lui Karcemarskas în prima repriză a fost o reluare pe spate cu capul reușită de Momcilovic (16), fără probleme pentru portar.

Rusescu (27) a executat o lovitură liberă de la 24 metri, dar nu i-a dat emoții lui Niță.

Osmanlispor a deschis scorul în min. 30, prin Badou Ndiaye, din pasa lui Avdija Vrsajevic, care l-a depășit ușor pe Marko Momcilovic.

Niță a salvat golul al doilea, în min. 36, când a respins în corner șutul lui Regattin. Echipa din Ankara a mai avut o oportunitate, dar olandezul Maher (39) a șutat pe lângă poartă.

Cu Popa vârf de atac, Steaua nu a reușit să își creeze nicio ocazie de gol, iar la pauză Reghecampf l-a introdus pe Golubovic în atac, iar Popa a revenit pe postul său obișnuit de extremă dreapta. Steaua a pus mai multă presiune pe apărarea oaspeților, dar atacurile au fost în continuare lipsite de clarviziune, de pasa decisivă sau de finalizarea potrivită.

Musa Cagiran (58) l-a testat pe Niță cu un șut de la distanță, prins de goalkeeper-ul Stelei.

Cea mai bună oportunitate a Stelei s-a consumat în minutul 60, când portarul a respins lovitura liberă executată de Boldrin din apropierea locului de corner, iar Momcilovic a reluat peste poartă din poziție foarte bună.

Boldrin a fost foarte aproape să ajungă la un șut-centrare expediat de Tamaș prin fața porții adverse (66).

Steaua a egalat în min. 68, când Momcilovic a reluat în plasă mingea respinsă de portarul Zydrunas Karcemarskas, la lovitura liberă executată foarte bine de Fernando Boldrin de pe poartea dreaptă.

Prochazka (71) a avut o șansă bună de gol, dar a reluat peste poartă din voleu. Achim a tras tare de la circa 30 de metri, însă pe direcția portarului (74).

Momcilovic (77) a fost aproape de al doilea gol, dar Karcemarskas a respins șutul violent al sârbului de la distanță. Golubovic (81) a încercat o finalizare spectaculoasă cu călcâiul, dar a obținut doar corner.

Gabriel Tamaș a marcat golul victoriei Stelei (86), cu o lovitură de cap la centrarea lui Boldrin de pe partea dreaptă.

Steaua a obținut o victorie meritată, după o repriză secundă bună, în care Osmanlispor a făcut pasul înapoi.

A fost prima victorie a Stelei în grupele competițiilor europene, după o pauză de mai bine de doi ani. Precedentul succes data din 23 octombrie 2014, acasă, 2-1 cu Rio Ave.

Steaua va juca ultimul meci din grupă, decisiv, cu Villarreal, în deplasare, pe 8 decembrie, unde este obligată să câștige.

Steaua București — Osmanlispor FK 2-1 (0-1)
Au marcat: Marko Momcilovic (68), Gabriel Tamaș (86), respectiv Badou Ndiaye (30).
București, Arena Națională: 6.520 spectatori
Europa League — Grupa L
În tur: 0-2

Au evoluat echipele:
Steaua: 1. Florin Niță — 4. Gabriel Tamaș, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 6. Mihai Pintilii (căpitan; 55. Alexandru Bourceanu, 46), 11. Muniru Sulley (20. Vlad Achim, 63) — 44. Gabriel Enache (14. Bojan Golubovic, 46), 27. Fernando Boldrin, 29. William de Amorim — 77. Adrian Popa. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 2. Gabriel Simion, 17. Antonio Jakolis, 19. Adnan Aganovic.

Osmanlispor: 99. Zydrunas Karcemarskas — 2. Avdija Vrsajevic (33. Muhammed Bayir, 75), 61. Numan Curuksu (căpitan), 21. Vaclav Prochazka, 15. Tiago Pinto — 35. Musa Cagiran, 93. Adam Maher (8. Raheem Lawal, 61) — 17. Adrien Regattin, 10. Badou Ndiaye, 28. Dzon Delarge (11. Erdal Kilicaslan, 69) — 24. Raul Rusescu. Antrenor: Mustafa Akcay.
Rezerve neutilizate: 1. Hakan Arikan — 5. Aykut Demir, 6. Mehmet Guven, 9. Pierre Webo.

Arbitru: Paolo Mazzoleni; arbitri asistenți: Alessandro Giallatini, Filippo Meli; arbitri asistenți adiționali: Marco Guida, Massimiliano Irrati; arbitru de rezervă: Riccardo Di Fiore (toți din Italia)
Delegat UEFA: Vladislav Hodeev (Rusia), observator UEFA pentru arbitri: Stefan Messner (Austria)
Cartonașe galbene: Maher (49), Muniru Sulley (57), Musa Cagiran (63), Delarge (67), Tiago Pinto (85), Popa (89), Niță (90+3).

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”