Steaua, locul 19 într-un top mondial al celor mai iubite echipe din lume VIDEO

Steaua, locul 19 într-un top mondial al celor mai iubite echipe din lume VIDEO

Într-un sondaj realizat de Marca, o echipă de fotbal românească se află pe locul 19 într-un sondaj al celor mai iubite echipe din lume.

Pe prima poziție a sondajului realizat de Marca se află Real Madrid. Tot pe podium se află și Liverpool, Milan și Ajax. Steaua e pe 19, iar după ea apar Atletico, Barcelona și PSG.

Aventura roș-albaștrilor

Steaua București în anul 1986

Steaua București în anul 1986

Aventura roș-albaștrilor în fotbalul românesc începe la 7 iunie 1947, imediat după ce Generalul Mihai Lascăr și-a pus semnătura pe Ordinul de înființare a Asociației Sportive Centrale a Armatei (ASCA), conform fcsb.ro.

1947 - 1959

Primul meci în Divizia A al ASA-ului s-a disputat, “pe teren propriu”, contra celor de la Dermata Cluj, în care antrenorul Coloman Braun-Bogdan a aliniat următoarea formulă: Lăzăreanu – Cernea, Jivan, Taborsky – Mark, Nanciu – Tălmaciu, Bernhardt, Marinescu, Popescu. Disputată pe stadionul Venus, partida s-a încheiat la egalitate, 0-0, la fel cum s-a încheiat şi următorul “match”, cu Ciocanul Bucureşti.

1960 - 1969

Anii ’60 debutează cu un un amical de lux, împotriva celor de la Inter Milano. CCA-ul lui Gheorghe Popescu s-a impus cu 2-0, grație golurilor lui Alecsandrescu si Crișan. Un nou titlu de campioană. Față de precedentele ediții, cea din 1959-60 a fost câștigată într-o manieră categorică, cu șapte puncte avans față de ocupanta locului doi, Steagul Roșu Brașov, și la 13 față de Dinamo. În acel an, campioana României a dat și golgeterul: Gheorghe Constantin, cu 20 de goluri.

1970 - 1979

Deceniul a început promițător, cu două Cupe ale României consecutive, în fața rivalilor de la Dinamo. În finala din ‘70, în fața a 30.000 de spectatori, Voinea și-a răpus rivala printr-o dublă, în minutele 7 și 56, iar în cea din ’71, călăul lui Dinamo s-a numit Tătaru, care a marcat cele trei goluri ale Stelei.

Anul 1971 s-a încheiat cu eliminarea Barcelonei în turul al doilea al Cupei Cupelor, după două victorii (1-0 pe Nou Camp și 2-1 pe 23 August), toate golurile militarilor fiind semnate de Viorel Năstase. În turul următor, Steaua era eliminată, fără înfrângere (1-1 şi 0-0), de un alt nume mare: Bayernul lui Franz Beckenbauer.

1980 - 1989

După două decenii în care nu a rupt gura târgului, apar semnele că avea să se nască o echipă de aur. Sătul de succese sporadice, comandantul clubului Ion Aurel decide să-l aducă în club pe fostul golgeter din perioada de glorie a CCA-ului, Ion Alecsandrescu. Din 1962, după retragere, Alecsandrescu a ocupat funcţia de secretar general al Federaţiei Române de Fotbal şi a acceptat să devină vicepreşedintele secţiei de fotbal, în 1981.

2000 - 2009

Performanțele obținute în deceniul precedent au apăsat greu pe umerii următorilor antrenori. Era greu să ajungi la asemenea cifre. Structura campionatului avea să cunoască modificări: numărul echipelor din prima divizie s-a modificat pentru prima oară după 27 ani și a ajuns la 16. Cu Victor Pițurcă pe bancă, Steaua s-a impus în campionat, cu un cuplu de atac letal: Vlădoiu-Dănciulescu.

2010 Câteva eșecuri greu de digerat au făcut ca Laurențiu Reghecampf să ajungă pe banca tehnică a roș-albaștrilor. Și Steaua a defilat în campionat ca în vremurile bune, pe care l-a câștigat cu un avans de 16 puncte. În UEFA Europa League, noua denumire a Cupei UEFA, Steaua s-a calificat din nou în primăvara europeană, unde a dat piept cu un nume mare al fotbalului european: Ajax Amsterdam.

Cartea de vizită

Cartea de vizită a echipei: o Cupă Campionilor Europeni, o Supercupă a Europei, 26 de titluri de campioană, 22 Cupe ale României, 6 Supercupe, două Cupe ale Ligii, 13 titluri de golgeter, 10 câștigători ai titlului de “Fotbalistul Anului”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”