STATUL trebuie să RECUPEREZE peste 2000 de MILIARDE de la Tender şi Iancu

STATUL trebuie să RECUPEREZE peste 2000 de MILIARDE de la Tender şi Iancu

Dosarul RAFO CAROM a trenat prin  instanțele române  circa 9 ani și încă nu a fost condamnat definitiv ultimul și cel mai greu om din această speță, Ovidiu Tender.

Ovidiu Tender împreună cu Marian Iancu fostul patron al clubului Politehnica Timișoara, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Marius Cojocaru și cetățeanul străin Basaran Hadri Mazhar au constituit un grup de crimă organizată care a prejudiciat mai multe societăți de stat cu suma de 1.434.911.670.083 lei, CU PENALITĂŢILE AFERENTE PESTE 2000 de miliarde” .

Tender şi Iancu au preluat ilegal controlul companiei CAROM SA Oneşti, companie care a făcut parte înainte de 89 de platforma Petrochimică Oneşti și au constituit cea mai mare rețea de trafic cu produse petroliere.

 În perioada 2002-2004  Ovidiu Tender, Marian Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea și Marius Cojocaru, în calitate de administratori de fapt, respectiv de drept și directori sau angajați ai SC Tender SA Timișoara, SC VGB OIL SRL București, SC VGB IMPEX SRL București și SC CAROM SA Onești au întreprins activități infracționale pentru a delapida capitalul firmei Carom Onești.

Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată și a  fost condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare cu executare, dar pedeapsa nu este definitivă.

Kadri Mazhar Basaran, Mărgărit Constantin și Octavian Iancu (administratori ai firmei VGB Impex SRL, în perioada 2000-2004), împreună cu Marian Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultand un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

Mărgărit Constantin, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Marian Iancu, Silviu Neacșu, Gheorghiță Iancu și Marius Turica au derulat activități comerciale ilicite în care ar fi fost implicate grupul de firme VGB – rafinariă RAFO – societatea Tender SA – Carom SA.

Vorbim practic de rețeau RAFO-CAROM-Dărmănești, dosare care au cumulat un prejudiciu total adus statului român de circa 2 miliarde lei RON.

Marian Iancu a fost condamnat definitiv în octombrie 2014 la 12 ani de închisoare în dosarul RAFO Onești. În același dosar a fost condamnat omul de de afaceri Corneliu Iacobov la 7 ani de închisoare cu executare. Instanța a decis confiscarea sumei de 137.442.576,7 lei RON, circa 7,8 milioane de euro, de la Găureanu Toader, Iancu Marian, Sălăjan Bogdan și Basaran Kadri Mazhar pentru prejudiciul adus societății S.C. RAFO S.A. Onești.

Acest dosar a fost instrumentat de fosta şefă DIICOT Alina Bica.

 Toader Găureanu a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare (5 ani pentru abuz în serviciu, 5 ani pentru spălare de bani, pedepse contopite, la care s-a adăugat un spor de 1 an și 8 luni). Găurean a fost achitat pentru constituire de grup infracțional organizat, ca urmare a prescripției.

Cicilia Dumitrescu, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al CAROM, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, 3 ani pentru complicitate la înșelăciune, 3 ani și 6 luni pentru constituire a unui grup infracțional organizat, urmând a executa 5 ani și 8 luni închisoare (pedeapsa cea mai grea plus o treime din celelalte pedepse).

Marin Badea a fost condamnat la 6 ani și 8 luni închisoare, Bogdan Sălăjan la 5 ani închisoare, Basaran Hadri Mazhar la 6 ani închisoare.

 Ovidiu Tender face în continuare o serie de intervenții, denunțuri totul pentru a scăpa de pușcărie. Cel mai mare deziderat și problemă a statului român a rămas confiscarea extinsă a averilor ilicite.

Autoritatea fiscală se confruntă în continuare cu recuperarea prejudiciului de la infractorii care au devalizat societățile de stat. Legislația permisivă le permite infractorilor să își protejeze și să ascundă averile ilicite de fisc, deoarece legea confiscării extinse a averilor are carențe legislative și mai multe articole ale acesteia au fost declarate neconstituționale de CCR.

Vom reveni.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”