Statul american Maryland anulează 175.000 de condamnări pentru consumul de marijuana

Statul american Maryland anulează 175.000 de condamnări pentru consumul de marijuana

Statul american Maryland va anula 175.000 de condamnări pentru consumul de marijuana pronunțate în ultimele decenii, a anunțat guvernatorul său Wes Moore, citat de The Guardian.

Zeci de mii de condamnări pentru consum de marijuana, anulate în SUA

Zeci de mii de condamnări pentru consum de marijuana, anulate în SUA

Guvernatorul statului Maryland spune că a luat această decizie pentru a "rectifica un număr uriaș de erori istorice".

El a declarat într-un interviu pentru The Washington Post că această grațiere în masă va avea loc luni, pentru a coincide cu sărbătoarea Juneteenth, o zi care marchează empanciparea ultimilor sclavi americani.

Asta pentru că, istoric vorbind, numărul persoanelor de culoare arestate pentru posesie de canabis este de trei ori mai mare decât al persoanelor albe.

Potrivit lui Moore, astfel de acuzații au fost folosite pentru a nega persoanelor etnice dreptul la locuri de muncă, locuințe sau accesul la educație.

"Mă bucur că avem o oportunitate reală (...) Dacă vrem să putem să creăm o creștere economică inclusivă, trebuie să începem să scăpăm de aceste bariere care continuă să pună presiune în mod disproporționat asupra comunitățiilor de culoare", a declarat Moore.

Mișcarea are loc în condițiile în care o astfel de grațiere în masă a avut loc și în statul Massachusetts și după ce președintele american Joe Biden a anulat mai multe astfel de condamnări. În luna aprilie, de exemplu, administrația Biden a eliminat o parte din restricțiile privind marijuana.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii