Stare de urgență în Belgorod: Evacuări masive și lupte intense la granița cu Ucraina

Stare de urgență în Belgorod: Evacuări masive și lupte intense la granița cu Ucraina

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia a declarat miercuri stare de urgență, descriind situația din zona de frontieră, afectată de bombardamentele ucrainene, ca fiind „extrem de dificilă”, potrivit AFP.

Stare de urgență în Belgorod - Foto X

Stare de urgență în Belgorod - Foto X

Situaţia în regiunea noastră Belgorod rămâne extrem de dificilă şi tensionată din cauza bombardamentelor forţelor armate ucrainene", a declarat guvernatorul Vyacheslav Gladkov pe Telegram, potrivit News.ro.

Acesta a adăugat că „starea de urgenţă va fi introdusă la nivel regional” începând de miercuri.

În Kursk, oficialii locali au raportat că 121.000 de persoane au fost deja evacuate, iar alte 59.000 sunt în curs de evacuare. În regiunea Belgorod, adiacentă Kurskului, 11.000 de civili au fost evacuați, conform guvernatorului.

Între timp, forțele ucrainene din Kursk încearcă să încercuiască orașul Sudja, un punct crucial pentru tranzitul gazelor naturale rusești spre Europa, iar lupte intense se desfășoară în apropiere de Korenevo, la 22 km de frontieră, și Martinovka, potrivit bloggerilor militari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

4 Foarte interesante amănunte...

5 Trupele lui Kadîrov, despre care el spunea că „nu se predau niciodată”, au fost capturate de ucraineni când încercau să fugă din Kursk