Stadiul lucrărilor la autostrada Buzău – Focşani. Șeful CNAIR: „Deschiderea în acest an a circulaţiei este din ce în ce mai sigură”

Stadiul lucrărilor la autostrada Buzău – Focşani. Șeful CNAIR: „Deschiderea în acest an a circulaţiei este din ce în ce mai sigură”

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a afirmat că lucrările evoluează foarte bine pe şantierul autostrăzii Buzău – Focşani. Se dorește deschiderea circulației în acest an.

Autostrada Buzău – Focşani Foto: Cristian Pistol/Facebook

Autostrada Buzău – Focşani Foto: Cristian Pistol/Facebook

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a vizitat vineri, 4 octombrie, şantierul autostrăzii Buzău - Focşani împreună cu directorul SDN Buzău, Sorin Robu.

Lucrările evoluează foarte bine pe şantierul autostrăzii Buzău - Focşani! În acest ritm deschiderea în acest an a circulaţiei pe toate cele 4 loturi (82,44 km) este din ce în ce mai sigură”, a spus Cristian Pistol, pe Facebook.

De asemenea, directorul CNAIR a anunţat că mobilizarea constructorului UMB este foarte bună şi la podul peste râul Buzău, unde acum se fac lucrări de cofrare şi de armare a plăcii.

Acest pod va fi dat în circulaţie anul viitor şi va face legătura cu lotul 3 al Autostrăzii Ploieşti - Buzău”, a mai precizat şeful CNAIR.

De asemenea, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor , a precizat în luna septembrie că stadiul lucrărilor pe cele 4 loturi ale tronsonului Buzău-Focșani este, per total, de 90%.

„La finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, vor fi date în circulație lotul 1, fără podul de la Buzău, lotul 2 și lotul 4. Lotul 3 va fi finalizat aproximativ în luna decembrie. Iar podul de la Buzău se va finaliza tot în decembrie. Așa că, în luna decembrie, se va putea circula pe cele 4 loturi”, susținea Sorin Grindeanu.

CNAIR va ajunge în acest an la un buget record de 18 miliarde de lei după ce în 2019 acesta era de până în 4 miliarde de lei. Cristian Pistol a participat vineri, la Buzău, și la a 42-a şedinţă anuală a şefilori din întreaga ţară ai Secţiilor de Drumuri Naţionale din cadrul CNAIR.

Aş vrea să vă mulţumesc că sunteţi astăzi alături de noi la a 42-a şedinţă a şefilor de secţii, unde dezbatem toate problemele de mentenanţă şi de întreţinere, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă. În ceea ce priveşte lucrările pe autostrada A7, pot să vă spun că ele sunt foarte avansate. Dacă vorbim de loturile de la Buzău la Focşani, în mod mai mult ca sigur ele vor fi deschise anul acesta. Constructorul este foarte bine mobilizat în şantier, lucrările se desfăşoară într-un ritm alert, iar chiar după ce voi termina această şedinţă voi merge pe şantier să văd şi eu într-o vizită lucrările cum evoluează. Dacă ne referim la secţiunea de la Ploieşti la Buzău lucrările sunt, de asemenea foarte avansate şi premisele ca ele să fie inaugurate anul acesta sunt aproape sigure”, a declarat Cristian Pistol.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Trebuie să vedeți asta cu Geoană! Ăsta chiar e prostănac! Și se mai și încurcă în minciuni!

2 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

3 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...

4 „Se spălau pe dinți cu furtunul și Patriciu, și Gigi Becali” / Fostul șef al Arestului Central povestește cum se amestecau VIP-urile printre borfașii de…

5 Fostul polițist Magdalena se pensionează la 48 de ani și va avea o pensie de cel puțin 25.000 de lei pe lună