Stadionul Arcul de Triumf depinde de o semnătură pentru a putea fi închiriat
Închirierea Stadionului Arcul de Triumf, pentru echipele de fotbal din Liga I, depinde de o semnătură pe care Ministerul Sportului trebuie să o obţină de la Ministerul Justiţiei, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Eduard Novak.
Reconstrucţia arenei a fost finalizată în urmă cu 15 luni, la începutul lunii noiembrie 2020.
"Dacă mai obţinem încă o semnătură de la Ministerul Justiţiei cred că în curând dăm drumul. Rămâne de înfiinţat acel Complex Sportiv Naţional Arcul de Triumf şi atunci îl putem da în chirie, să îl închiriem, în curând se va întâmpla asta", a afirmat Novak.
Întrebat dacă au existat probleme al sistemul de încălzire a gazonului, Eduard Novak a spus: "Nu are nicio problemă cu sistemul de încălzire, era o chestiune la pompa de gaz sau nu ştiu exact, dar s-a schimbat şi nu mai este niciun fel de problemă".
Pentru a putea fi închiriat de către Ministerul Sportului, Stadionul Arcul de Triumf trebuie să fie transformat în Complex Sportiv Naţional. În acest sens, MTS are nevoie de o Hotărâre de Guvern.
Stadionul Arcul de Triumf este unul dintre cele patru (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European. Dintre cele patru, doar Arcul de Triumf şi Steaua au fost finalizate în timp şi au fost folosite de selecţionatele care au participat la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.
Lucrările de consolidare şi modernizare ale Stadionului Arcul de Triumf au fost finalizate la începutul lunii noiembrie a anului 2020 a fost inaugurat la începutul lunii iulie a anului trecut, când s-a disputat acolo partida test de rugby România - Argentina.
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)