Spitalul Universitar din București și-a deschis un Ambulatoriu în orașul Chitila

Spitalul Universitar din București și-a deschis un Ambulatoriu în orașul Chitila

Spitalul Universitar de Urgență București a deschis astăzi un ambulatoriu de specialitate - unitate sanitară nouă realizată și dotată după cele mai înalte standarde de calitate - în orașul Chitila din Ilfov.

FOTO SUUB

FOTO SUUB

Investiția totală în infrastructura acestui centru medical se ridică la aproximativ 14.000.000 lei, din care 11.600.000 lei provin din bugetul local al Primăriei Chitila, diferența fiind asigurată de Consiliul Județean Ilfov, anunță reprezentanții unității medicale.

Situat în Șoseaua Banatului nr. 2, Ambulatoriul este amplasat într-o clădire complet reabilitată și extinsă, cu o suprafață desfășurată de 1.458 mp, distribuită pe două niveluri (P+1E).

„Dotarea cu echipamente medicale și mobilier, care s-a ridicat la 15.600.000 lei, a fost realizată prin programul PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3 Unități de asistență medicală ambulatorie. Primăria Chitila a urmărit achiziționarea unor echipamente de înaltă performanță, esențiale pentru furnizarea unor servicii medicale de top. Printre echipamentele instalate în Centru se numără: ecografe, aparate de monitorizare EKG, colonoscop video HD, echipamente de audiometrie, electrocardiografe, electroencefalografe, electromiografe, electrocautere, gastroscop video HD, mașini de reprocesare a aparaturii optice, monitoare pentru funcții vitale, seturi de retinoscopie directă, sisteme de colposcopie, sisteme endoscopice ORL HD cu tehnologie NBI (imagistică cu spectru îngust), laringoscoape video, sisteme de cauterizare bipolară și cu radiofrecvență pentru ORL, ureteroscoape, ventilatoare portabile și unități ORL. Toate aceste dotări contribuie la crearea unui mediu modern și prietenos pentru pacienți, asigurând astfel accesul la servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, mai spune sursa citată.

Ambulatoriul din Chitila va permite în timp furnizarea de servicii în mai multe specialități medicale, dintre care: ortopedie, obstetrică-ginecologie, gastroentrologie, medicină internă, neurologie, diabet și boli de nutriție, ecografie generală, endocrinologie, medicină de familie, oncologie, hematologie și chirurgie generală.

„Este primul proiect de acest gen al Spitalului Universitar de Urgență București în Ilfov. În acest Ambulatoriu vor oferi consultații medici din cadrul SUUB din specialități precum: neurologie, hematologie, chirurgie generală, medici de medicină internă, gastroenterologi, diabetologi și vor fi mai mulți medici din diverse specialități medicale. Îngrijirea pacienților rămâne o prioritate absolută. Ne străduim constant să oferim servicii medicale de cea mai înaltă calitate, iar consultațiile din ambulatoriu sunt esențiale în acest demers. Pacienții vor putea veni și la Spitalul Universitar, existând o bună colaborare între medicii noștri. Este foarte important pentru noi ca toți pacienții să beneficieze de îngrijiri medicale de specialitate în cele mai bune condiții și la cele mai înalte standarde de profesionalism”, a declarat Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul S.U.U.B.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 România, chemată să doboare dronele rusești deasupra Ucrainei. Riscăm un război total cu Rusia?