Spitalul Elias: Una dintre cele două paciente cu gripă a decedat

Spitalul Elias: Una dintre cele două paciente cu gripă a decedat

Femeia, care a ajuns la spital pe 8 martie, în stare foarte gravă, a fost dusă pe secţia de terapie intensivă şi, potrivit medicilor, suferea de patologii asociate, cum ar fi diabetul şi obezitatea. „La ea a fost identificată gripa sezonieră - AH3”, a precizat directorul medical al Spitalului Elias.

A doua pacientă, stare de sănătate ameliorată

În schimb, a explicat directorul, cea de-a doua pacientă, în vârstă de 42 de ani, are de luni dimineaţa o evoluţie uşor ameliorată.„Sperăm să poată fi salvată. Pacienta are diabet şi hipoacuzie. Şi aceasta este internată la terapie intensivă şi este intubată”, a mai spus doctorul Safta.

Directorul medical de la Elias a precizat săptămâna trecută, referitor la cele două paciente, că pronosticul este rezervat.

„Din păcate, oamenii ajung foarte târziu la spital, cu insuficienţă respiratorie. Evoluţia este absolut dramatică, pot spune, se ajunge la bronhopneumonie hemoragică”, a mai spus atunci Safta. Pe 7 martie a mai decedat la Elias o femeie la care a fost identificat virusul gripal AH1.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în acest sezon, au fost confirmate 278 cazuri de cu gripă. Până în prezent, au fost înregistrate 16 decese, din care 12 virus gripal A/H1 şi patru cu virus gripal A(H3).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

4 Așa o fi?

5 Foarte interesante amănunte...