Spionii sud-coreeni spun că dictatorul Kim Jong Un nu se simte prea bine. De ce boli suferă liderul din nord și cine va fi succesorul său

Spionii sud-coreeni spun că dictatorul Kim Jong Un nu se simte prea bine. De ce boli suferă liderul din nord și cine va fi succesorul său

Ju Ae, fiica liderului nord-coreean Kim Jong Un, este pregătită să îi succeadă tatălui, în vârstă de 40 de ani, arată Serviciul Național de Informații din Seul (NIS), potrivit newsweek.com .

Kim Jong Un și fiica sa. FOTO arhivă EPA EFE

Kim Jong Un și fiica sa. FOTO arhivă EPA EFE

Ju Ae pare să fie favorita pentru a-i lua locul tatălui său, indică agenția de spionaj într-un raport prezentat luni comitetului de informații al legislativului sud-coreean, subliniind o creștere a aparițiilor publice ale fiicei alături de Kim Jong Un, potrivit agenției de presă Yonhap.

Oficialii serviciilor de informații de la Seul cred că liderul nord-coreean prezintă un risc ridicat de boli de inimă, subliniind că este obez, a prezentat simptome de diabet și hipertensiune arterială încă de când avea 30 de ani și ar apela la medicina alternativă.

Anunțul vine după mai bine de un an de speculații cu privire la linia de succesiune la conducerea Coreei de Nord.

Raportul NIS vine după ce Ju Ae (a cărei existență a fost, mulți ani, învăluită în mister și care ar avea în jur de 12 ani) a intrat pentru prima dată în lumina reflectoarelor în 2022, când şi-a însoţit tatăl în timpul unui test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM).

 Ju Ae și Kim Jong Un. FOTO Twitter

Ju Ae și Kim Jong Un. FOTO Twitter

„Steaua de dimineaţă a Coreei”

De atunci, ea a continuat să apară alături de lider la evenimente importante și a fost numită „Steaua de dimineaţă a Coreei” şi „Copilul iubit”.

Referitor la aparițiile publice ale lui Ju Ae , NIS a declarat că a observat semnele onorifice ale unui statut ridicat.

În martie, mass-media de stat nord-coreeană s-a referit la ea ca la o „mare persoană îndrumătoare”, alături de bătrânul Kim. Apelativul a alimentat speculațiile analiștilor conform cărora Ju Ae ar fi pregătită să calce pe urmele tatălui său.

Amintim că termenul folosit de mass-media de stat din Coreea de Nord a fost „hyangdo” , utilizat, de obicei, doar pentru liderii regimului de la Phenian şi succesorii lor.

Analiştii au subliniat atunci că este prima dată când fiica lui Kim Jong-un este desemnată cu acest titlu.

Acest lucru a alimentat speculaţiile că adolescenta, care apare adesea alături de tatăl ei la evenimente publice majore, a fost aleasă să fie următorul lider al Coreei de Nord. Aceasta ar fi a treia succesiune ereditară de la fondarea ţării în 1948, notează AFP.

Alți posibili succesori ai lui Kim Jong Un

Serviciul Național de Informații din Seul nu exclude posibilitatea ca altcineva să îi ia locul lui Kim Jong Un, mai ales că se crede că el și soția sa mai au doi copii.

Și sora liderului suprem, Kim Yo Jong, în vârstă de 36 de ani, a fost prezentată ca un posibil succesor, dat fiind rolul său influent în cadrul regimului, potrivit Newsweek.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

4 Așa o fi?

5 Foarte interesante amănunte...