„Spectatorii se vor plictisi să audă mofturile astea. Suntem în 2024 și spectatorii folosesc telefoane… ce să vezi?”/Tudor Chirilă provoacă o nouă controversă după o postare
Actorul și vedeta TV Tudor Chirilă continuă lupta cu cei care folosesc telefoanele mobile în sălile de teatru. Chirilă a făcut o nouă postare pe Facebook în care îi critică aspru pe cei care nu își opresc sau nu își pun telefoanele pe modul silențios atunci când vin la spectacol.
Tudor Chirilă aduce din nou în discuție problema telefoanelor în sala de teatru FOTO arhiva Adevărul
Chirilă joacă în piesa Căsătoria de la Teatrul de Comedie, iar la reprezentația de vineri, 2 februarie, a avut din nou experiența unui telefon care a sunat în timpul spectacolului.
„Dacă era scena mea aș fi oprit spectacolul”, a scris actorul pe pagina sa de Facebook.
„Aș mai adăuga că vedem fețele luminate de ecrane, că vedem, fără să ne dorim asta, telefoanele îndreptate spre noi filmându-ne și aș zice că e urât, urât rău”, a continuat el.
Chirilă a mai spus că „teatrul nu este cinematograf”, ci „un loc un loc în care publicul se conectează cu actorii și invers.”
„Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru. Sau nu, poți s-o spui, nu mai tre’ s-o și arăți”, a încheiat Tudor Chirilă postarea sa.
Reacțiile de pe Facebook nu au întârziat să apară , iar postarea a avut în scurt timp peste 360 de comentarii.
Dacă unii îi dau dreptate lui Tudor Chirilă și povestesc experiențe din alte teatre din lume sau compară situația cu cea din sălile de clasă, unde elevii stau pe telefoane la oră, alții îl sfătuiesc să înceteze cu astfel de postări și să își vadă de meseria lui: „tu, actorașule, să îți faci treaba ta”.
"Am fost martora la un eveniment care a pus în dificultate actorul care evolua pe scenă, a oprit reprezentația și a explicat de ce a făcut-o, însă nu a mai fost aceeași conexiune. Nu înțeleg ce caută aceste specimene într-o sală de teatru, comit un sacrilegiu prin astfel de fapte!", a scris cineva.
O altă persoană spune că oamenii stau pe telefon, la teatru, din plictiseală: "Câteodată te mai și plictisești, nu toate piesele și actorii au harul să te țină lipit, stână de piatră cu ochii holbați. Mai sunt cazuri în care îți scrie copilul ceva. Sunt situații și situații, nu doar nesimțiți. Dacă nu e sunet și lumina e la minim, nu e apt să scoată pe un actor bun din rol, să uite replicile. Sunt excepții oricum, câțiva din sute de persoane. Se mai și speculează tema că atrage polemici și adoră lumea să-i facă pe alții nesimțiți, punându-și astfel în valoare bunul simț nevăzut."
"Deci dacă te plictisești îți deschizi telefonul și dai drumul la ceva cu sonor eventual. Că, na, ești singur în sală. Ce raționament…", a răspuns Tudor Chirilă.
O altă persoană dă un exemplu internațional: "Am fost la un spectacol în Londra, Mama mia..... Era condiția 'Nu se filmează, nu se folosesc telefoanele mobile'. De ce nu se impune aceeași condiție și în cazul de față???”
"Am fost în sală aseară, au sunat vreo 4 telefoane, ăștia ar face bine să nu-și mai cumpere bilete în viața lor", a mai spus un internaut.
"Te înțeleg perfect! Gândește-te cum ne simțim noi, profesorii, când elevii fac asta mereu. Dar suntem blamați că nu reușim să-i fascinăm suficient încât să uite de telefoane.... 6 ore", se revoltă un cadru didactic.
Răspunsul nu a întârziat să apară: "elevii stau la oră pe telefoane pentru că li se permite. Iar pentru unii profesori e mai ușor să se lamenteze decât să aplice un regulament intern."
„Dacă ești actor bun joci în orice condiții”
Un alt comentator l-a luat la rost pe Chirilă și spune că nu respectă spectatorul: "Dacă ești actor bun joci în orice condiții că îl faci cum vrei pe spectator. Dacă ești actor de c...t, cum sunt majoritatea, faci așa cum zice Chirilă. Mă cap de s..a de ce nu respecți spectatorul? El plătește biletul iar tu actorașule să îți faci treaba ta."
Pe aceeași lungime de undă au fost mai multe persoane: "Iarăși un fâsăit de importanță de partea lui Tudor Chirilă. Pune interdicție la intrare cu telefoanele mobile, să știe asta cei care au dat bani pe bilet! De pe urma lor trăiești. Nu te mai văita așa, ca să dea bine pe Facebook. Am auzit cum cânți, la fel de prost cum antrenează fratele tău."
Altul a fost și mai vehement și spune că actorii sunt niște... frustrați: "Actorii sunt sclavii spectatorilor, nu au cum să se supere pe ei și să ii certe! Faptul că unii actori fac bani pe la TV sau din reclame, asta se datorează tot faptului că sunt plăcuți de spectatori. Însă, poate că spectatorii se vor plictisi să audă mofturile astea cu desconcentrarea pentru că sună un telefon! Suntem în 2024 și spectatorii folosesc telefoane… ce să vezi?
Și apelurile alea primite le aduc banii cu care să plătească biletele pentru voi, clovnilor care îl certați pe rege! Trebuie să vă adaptați și să lăsați acasă fițele, dacă țineți la audiența pe care o aveți… Pe voi vă promovează fix pozele alea pe care nu le suportați… Actorii tineri și necunoscuți își doresc să fie fotografiați! Încetați cu fițele astea că rămâneți cu zeci de spectatori în sală, iar la trap, unde e permis orice, se duc cu zecile de mii! Adaptați-vă prezentului, stimați frustrați!"
Sursa: adevarul.ro