Sparta Praga – FCSB, „cenzurat“ la TV, spectaculos pe teren: rezultat mare pentru campioana României

Sparta Praga – FCSB, „cenzurat“ la TV, spectaculos pe teren: rezultat mare pentru campioana României

Sparta Praga – FCSB a stabilit un record inedit în România: cel mai important meci din ultimii mulți ani care nu s-a văzut la televizor! Motivul? Noua strategie agresivă de marketing, implementată de Pro TV, pentru promovarea platformei online, VOYO.ro.

Dawa a înscris un gol crucial pentru FCSB în meciul cu Sparta Praga. FOTO: Arhiva Adevărul

Dawa a înscris un gol crucial pentru FCSB în meciul cu Sparta Praga. FOTO: Arhiva Adevărul

Drept urmare, deși postul de la Pache Protopopescu a avut drepturile partidei din turul III preliminar al Ligii Campionilor, când s-a fluierat startul întâlnirii pe Pro TV se difuza... Las Fierbinți!

Trimiși în fața monitoarelor, fanii campioanei României, care ba au plătit 4 euro pentru a-și face cont pe VOYO, ba au accesat site-urile piratate, au avut ce vedea! Pentru că FCSB a început foarte bine partida, cu ocazii monumentale irosite de Șut (10) și Miculescu (22). Replica cehilor a venit abia înainte de pauză, când Sorensen a reluat cu capul din șase metri, fără marcaj, dar mingea a trecut peste poartă. La pauză, Sparta Praga – FCSB a fost 0-0.

Partea secundă a debutat tot cu o șansă mare de gol pentru campioana României, însă Baeten, introdus la pauză în locul lui Daniel Popa, n-a ajuns la timp la centrarea lui Olaru (50). După încă o ocazie irosită de români, prin Băluță (60), FCSB a fost răsplătită, în sfârșit, pentru prestația ei foarte bună. Din cornerul care a fost obținut după ratarea lui Băluță scorul a fost deschis de Dawa cu o lovitură de cap (61).

De la 1-0 pentru FCSB, firește, oaspeții au făcut pasul înapoi, iar Sparta a mărit presiunea pe poarta apărată de Ștefan Târnovanu. Din păcate, internaționalul bucureștenilor a greșit, în minutul 78, iar nigerianul Victor Olatunji a restabilit egalitatea: 1-1.

Finalul partide le-a aparținut, în totalitate, gazdelor. Sparta a lovit bara, în minutul 90+2, și apoi a înscris prin Kairinen (90+3). S-a terminat însă 1-1, după ce reușita cehilor a fost anulată după analiza VAR din cauza unui fault în atac.

Returul FCSB – Sparta Praga se va juca pe 13 august pe Stadionul Steaua, de la ora 21.30. Deocamdată, nu există informații privind televizarea partidei. Tot ceea ce știm e că sunt două variante pentru continuarea traseului european al campioanei României.

Concret, dacă va trece de Sparta Praga, FCSB va ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor. Aici, ar urma să întâlnească învingătoarea dublei PAOK Salonic (Grecia) – Malmo (Suedia). În tur, scorul a fost 2-2 pe terenul suedezilor. FCSB ar juca prima manşă, în deplasare, pe 20 sau 21 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 27 sau 28 august.

Dacă însă FCSB va fi eliminată de Sparta Praga, atunci echipa finanțată de Gigi Becali își va continua parcursul european în play-off-ul Ligii Europa. Aici, ar întâlni LASK Linz (Austria) pentru un loc în grupe. Campioana României ar juca primul meci, în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

Echipele românești în cupele europene

Liga Campionilor, turul III preliminar

Astăzi: Sparta Praga (Cehia) – FCSB 1-1

13 august: FCSB – Sparta Praga 21.30

Conference League, turul III preliminar

Joi: Corvinul Hunedoara – Astana (Kazahstan) 21.00

Meciul se va juca la Sibiu. Returul e programat pentru 15 august.

Joi: Maccabi Petah Tikva (Israel) – CFR Cluj 21.00

Meciul se va juca la Sofia. Returul e programat pentru 15 august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…