Spania, mută la intonarea imnului. De ce nu cântă jucătorii imnul țării la partidele de la Euro 2024

Spania, mută la intonarea imnului. De ce nu cântă jucătorii imnul țării la partidele de la Euro 2024

Spania a avut un debut perfect la Euro 2024, trecând cu 3-0 de Croația, într-unul dintre derby-urile programate în Grupa B. Înainte de meci la intonarea imnurilor, mulți au observat că jucătorii Spaniei au păstrat tăcerea în timp ce din boxele arenei Olympiastadion se auzea "La Marcha Real".

Juăctorii nu cântă imnul național. Foto Getty images

Juăctorii nu cântă imnul național. Foto Getty images

În vreme ce alte național cântă de mama focului în timpul imnurilor - pentru a câștiga încredere și tărie - fotbaliștii iberici nu cântă versurile. Explicația a fost oferită de cei de la Sport Bible: imnul Spaniei este unul dintre puținele care nu au versuri oficiale, la fel ca ale statelor San Marino, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

Spaniolii au dat de pământ cu Croația în primul meci din grupă. Foto PRO TV

Spaniolii au dat de pământ cu Croația în primul meci din grupă. Foto PRO TV

Imnul Spaniei, compus în 1771, a avut versuri doar în perioada 1939-1975, când țara a fost condusă de Generalul Francisco Franco. După moartea dictatorului, versurile au fost eliminate, pentru că mulți nu au mai dorit să se asocieze cu acea perioadă. Nu toți spaniolii sunt, însă, de acord - unii suporteri cântă versurile neoficiale, dar politica jucătorilor și a celor din staff-ul tehnic este ca niciunul să nu deschidă gura cât timp se redă imnul.

Spania, câștigătoare de 3 ori a Campionatului European, se află în grupa B, alături de Croația, Italia și Albania. Furia Roja a învins cu 3-0 naționala lui Luka Modric în partida de debut la Euro 2024, prin golurile lui Alvaro Morata, Fabian Ruiz și Dani Carvajal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii