Spania este cea mai tolerantă ţară în privinţa homosexualităţii
Respondenţii au fost rugaţi să discute moralitatea unor lucruri cum ar fi relaţiile extraconjugale, dependenţa de jocurile de noroc, homosexualitatea, avortul, sexul premarital, consumul de alcool, divorţul şi contraceptivele, în cadrul studiului Global Views on Morality (Percepţii globale în privinţa moralităţii).
La capitolul toleranţă în privinţa homosexualităţii, dintre toate ţările europene care au luat parte la studiu (România nu figurează), Spania este cea mai tolerantă şi Grecia, cea mai puţin tolerantă.
Dintre cele 40 de state care au participat la studiu, cea mai puţin tolerantă este Ghana, unde 98% dintre resondenţi spun că nu tolerează homosexualitatea. Pe locul al doilea la intoleranţă este Egiptul, urmat de Iordania. De asemenea, 72% din ruşi spun că nu tolerează homosexualitatea.
Cea mai tolerantă ţară din top este Spania, urmată de Germania şi Franţa. Dintre spaniolii care au participat la studiu, 55% consideră că homosexualitatea este acceptabilă din punct de vedere moral, doar 6% spunând nu este inacceptabilă, iar 38% spun că problema care se pune aici nu este de ordin moral.
Deşi ţara este predominant catolică, în 2005, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex au fost legalizate în Spania. Madrid este un oraş cunoscut pentru parada anuală LGBT, iar oraşul va găzdui World Gay Pride în 2017.
În Statele Unite, 37% dintre respondenţi spun că homosexualitatea este inacceptabilă din punct de vedere moral şi alţi 35% spun că nu este o problemă de ordin moral.
Parlamentul din Malta, stat majoritar catolic, a legalizat uniunile civile între persoanele de acelaşi sex şi adopţia copiilor de către cuplurile de homosexuali, drepturi pentru care au luptat timp de 13 ani organizaţiile pentru respectarea drepturilor omului.
Premieră în India: Instanţa Supremă recunoaşte drepturile persoanelor transgender
Instanţa Supremă din India a emis marţi un verdict considerat un punct de reper în istoria ţării, recunoscând drepturile persoanelor transgender ca drepturi ale omului, ceea ce permite cetăţenilor care se identifică drept transgender să opteze pentru această opţiune şi pe documentele oficiale.
Sursa: adevarul.ro