Space X a efectuat un test unic în România, împreună cu ministerul Apărării și ANCOM

Space X a efectuat un test unic în România, împreună cu ministerul Apărării și ANCOM

Compania lui Elon Musk, Space X, a efectuat un test unic în România, împreună cu ministerul Apărării și Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), scrie defapt.ro .

Este primul test în condiţii reale pentru a demonstra că sistemele de sateliţi non-geostaţionari (NGSO) ai reţelei Starlink pot funcţiona fără a interfera cu reţelele de sateliţi geostaţionari (GSO).

Practic, este vorba de reviziuirea unor reglementări vechi de 25 de ani.

Compania lui Musk a efectuat un test unic în România

ANCOM, în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale şi SpaceX, a decis să-şi ofere contribuţia la studiile epfd în curs de desfăşurare prin intermediul unei campanii de testare în condiţii reale, pentru a demonstra protecţia reţelelor GSO în condiţiile unor limite mai relaxate pentru NGSO. Premergător testului, România a analizat istoria modului în care au fost stabilite limitele epfd în urmă cu 25 de ani.

La acea vreme, administraţiile au convenit asupra unui criteriu de protecţie agregat de 10% pentru «creşterea indisponibilităţii» legăturilor GSO. A fost introdus conceptul de «măşti epfd» artificiale”, explică un comunicat al ANCOM.

Conform ANCOM, testul va simula o creştere potenţială de opt ori a capacităţii reţelei Starlink în zona de testare faţă de limitele actuale. Rezultatele testului vor fi prezentate în cadrul reuniunilor Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (UIT)


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Noi dezvăluiri despre Geoană / Rusia

3 „Șeful unității anti Israel de la Teheran s-a dovedit agent Mossad”

4 În sutien pe stradă? / Revine moda „dezbrăcate”?

5 Pensiunea „La Nea Vasile” din Vaslui, „o fraudă bancară de proporții”