Șoșoacă și-a abandonat partidul?/ANAF a declarat SOS România „inactiv”. Formațiunea riscă să nu poată participa în alegeri

Șoșoacă și-a abandonat partidul?/ANAF a declarat SOS România „inactiv”. Formațiunea riscă să nu poată participa în alegeri

Europarlamentarul Diana Șoșoacă pare să-și fi abandonat partidul: ANAF a declarat SOS România „inactiv” după ce nu și-a mai depus declarațiile fiscale din decembrie 2023 în mai 2024, dezvăluie defapt.ro .

Șoșoacă pare să-și fi abandonat partidul

O activistă civică stabilită în Suedia, Dana Hering, a scris pe Facebook că „fără să fie activ fiscal, partidul nu poate avea mandatar financiar. Fără mandatar financiar, nu poate participa la alegeri”.

ANAF a luat această decizie la 14 august, când a înscris SOS România în Registrul contribuabililor inactivi sau reactivați. Dosarul a fost făcut de Finanțele Județene Vâlcea, întrucât adresa oficială a SOS România este „Str. Crișan 21, Călimănești 245600, Județul Vâlcea”.

Candidatul SOS România la președinția Consiliului Județean Constanța, Cristian Stancovici, aflat acum în conflict cu Șoșoacă, a publicat pe Facebook și o adresă a ANAF către SOS România, în care se arată că urmează înscrierea în registrul contribuabililor inactivi pentru nedepunerea declarațiilor fiscale timp de șase luni.

Acesta susține și că i-a făcut plângere la DNA lui Șoșoacă, pentru că ar folosit în interes personal 100.000 de euro din fondurile partidlui.

Drame în SOS România cu finalizare la DNA

Noi am făcut plângere la DNA, pe numele partidului și pe numele Dianei Șoșoacă, din cauza ilegalităților comise. În primul rând, partidul operează fără trezorier, iar Șoșoacă a sustras o sumă de bani din conturile partidului – 100.000 euro, anul trecut.

Am raportat ilegalitățile din structura partidului. Șoșoacă nu a mers la instanță să facă schimbările necesare. În structură se află oameni care au demisionat acum doi ani. Eu, care am fost ales vicepreședinte la nivel național, membru BeX și membru al Comisiei de Etică și Disciplină nu am figurat niciodată nicăieri cu aceste funcții, pentru că nu a operat în instanță modificările”, a declarat Cristian Stancovici, p entru Replica din Constanța.

Șoșoacă a trimis un drept la replică la aceste acuzații, afirmând că în conturile partidului n-au fost niciodată 100.000 de euro și că formațiunea are trezorier, votat chiar de Stancovici.

Toate inepțiile menționate de domnul Stancovici nu au nicio legătură cu DNA și nici nu sunt infracțiuni. În privința celor 100.000 de euro a fost făcut un control al partidului anul trecut, iar domnul Stancovici știe pentru că la acel moment era membru în BEX și a văzut răspunsul. Niciun ban nu poate fi luat din partid decât pentru partid.

Numai că pentru acuzații de acest tip, domnul Stancovici va răspunde pentru calomnie și instigare la ură, la fel și ceilalți acoliți ai săi infiltrați în partid și care au fost descoperiți. În contul partidului nici nu a fost vreodată suma de 100.000 de euro. Toate cheltuielile au fost verificate și de Comitetul Național. Am avut și avem trezorier, iar domnul Stancovici se pare că are grave probleme de memorie, întrucât chiar dânsul a votat în Comitetul Național de la Rânca, din 2023, numirea trezorierului“, a susținut Șoșoacă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

3 ULTIMA ORĂ Soldații ruși care contraatacă în Kursk au fost încercuiți de trupele ucrainene

4 Rumoare în Polonia după ce s-a aflat că un milionar ar fi inundat un oraș ca să-și salveze resortul turistic

5 Hopa! / Pagerele folosite în atacul din Liban au fost fabricate în Ungaria, susține compania taiwaneză despre care s-a spus că le-ar fi produs