Șoseaua de centură demnă de Cartea Recordurilor. La nici 7 kilometri de drum s-a lucrat 10 ani VIDEO

Șoseaua de centură demnă de Cartea Recordurilor. La nici 7 kilometri de drum s-a lucrat 10 ani VIDEO

Ministerul Transporturilor a realizat o filmare cu Centura Tecuciului, șosea de nici 7 kilometri, la care se lucrează de peste 10 ani. Într-un final, aceasta va fi inaugurată în curând.

Filmarea de pe Centura Tecuciului arată stadiul șantierului la care se va circula de la finele anului. „O chestiune de Cartea Recordurilor… zici că e centura Parisului”, afirma ironic în urma unei inspecții ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

O echipă de la Ministerul Transporturilor și de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a verificat stadiul lucrărilor pe Varianta Ocolitoare a municipiului Tecuci, în lungime de 6,94 km. Potrivit specialiștilor, circulația pe Varianta Ocolitoare va putea fi deschisă pe data de 28 decembrie anul acesta.

Centura Tecuciului a presupus construirea unui drum de aproape șapte kilometri, amenajarea a două pasaje peste calea ferată, construirea mai multor rampe și a două sensuri giratorii, precum și a intersecției cu DJ 252H.

„Constructorul ne-a anunțat că miercuri, 28 decembrie, la ora 12:00, se deschide în sfârșit traficul pe mult așteptata Centură a municipiului Tecuci, un drum de aproape 7 kilometri, care unește DN25 și DN24”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Astfel, tot traficul greu care venea din Vrancea, Bacău sau Neamț nu va mai trece prin Tecuci și nu va mai bloca traficul în municipiu. Zilele acestea se lucrează la relocarea ultimului stâlp de tensiune și la turnarea asfaltului pe ultimele porțiuni ale drumului.

Lucrările la centura Tecuciului au început în 2002 FOTO: CJ Galați

Lucrările la centura Tecuciului au început în 2002 FOTO: CJ Galați

„Varianta de Ocolire a Municipiului Tecuci se desprinde din DN24, traversează cu un pasaj superior DN24 și linia CF Mărășești – Tecuci la km. 0+385,95, continuă în aliniament până la intersecția la nivel cu DJ252H la km. 2+490, traversează cu pasaj superior linia CF Făurei – Tecuci la km. 6+416,29 și se finalizează la km. 6+945 (echivalent cu km. 6+801,29), la intersecția cu DN25”, a transmis CNAIR.

Lucrările la centura municipiului Tecuci au început în 2012. Firma Sociedade de Construcoes Soares Da Costa SA a fost desemnată câştigătoarea contractului de 49 milioane lei. Un an mai târziu, şantierul a fost abandonat, contractul - reziliat, iar centura a rămas la stadiul de 14,77%.

O speranţă pentru c entura Tecuciului părea să vină un an mai târziu, atunci când a fost lansată licitaţia pentru găsirea unui nou constructor. Astfel, s-a semnat un nou contract de lucrări, care au început în august 2015. În stil neaoș, lucrările s-au lovit de lungul drum al afacerii, urmând noi şi noi termene de finalizare. Toate ratate.

Primul șantier din România monitorizat cu drone

După nouă ani de încercări eşuate, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos din nou la licitaţie procedura de atribuire a contractului de execuţie lucrări „Construcţia Variantei de Ocolire Tecuci - rest de executat”. Obiectul contractului îl reprezintă execuţia lucrărilor pentru Construcţia Variantei de Ocolire Tecuci - rest de executa.

De asemenea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastuctură Rutieră (CNAIR) a început monitorizarea cu drone la drumul de centură al oraşului Tecuci.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat pe 7 decembrie 2021, la Galaţi, că primul şantier din România a cărui activitate va fi monitorizată, în timp real, prin intermediul dronelor, va fi cel al Drumului de Centură al municipiului Tecuci. „O chestiune de Cartea Recordurilor … zici că e centura Parisului ”, a afirmat ministrul la acea dată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Hm! Pe asta o știați?

4 Văduva lui Prigoană, Mihaela Botezatu, i-a dat o veste proastă Adrianei Bahmuțeanu: „Copiii nu vor să o vadă”

5 Voi ați citit ce scrie Rareș Bogdan despre „documentul” cu Simion?