Șontâc spre o victorie uriașă. Real Madrid a pus mâna pe Liga Campionilor după un parcurs chinuit

Șontâc spre o victorie uriașă. Real Madrid a pus mâna pe Liga Campionilor după un parcurs chinuit

Real Madrid a câștigat cea de-a 15-a Ligă a Campionilor din istorie, după o finală în care a fost chinuită de Dortmund. S-a încheiat 2-0 pentru spanioli, într-un meci în care nu au convins timp de 75 de minute. A fost ultima partidă dintr-o listă lungă, în care ibericii au urmat același scenariu: joc șchiopătat, dar rezultat perfect.

Și norocul a făcut parte din rețeta succesului lui Real Madrid. Foto Getty images

Și norocul a făcut parte din rețeta succesului lui Real Madrid. Foto Getty images

Paradoxal, bilanțul campioanei este fabulos în actuala ediție a Champions League: 9 victorii, 4 remize și 0 înfrângeri, deși Real a suferit din greu în aproape fiecare partidă și a revenit când nimeni nu se mai aștepta.

Trupa lui Carlo Ancelotti a debutat în această stagiune de Liga Campionilor cu un succes chinuit, 1-0 cu Union Berlin în grupe, venit în urma unui gol reușit de Bellingham în al patrulea minut al prelungirilor. După două victorii la limită pe terenul lui Napoli și Braga, a urmat singurul succes convingător în acest sezon de Champions League, 3-0 contra portughezilor. Ultimele două partide din grupe au fost de asemenea pline de suferință, cu două goluri pe final contra lui Napoli (4-2) și o victorie în ultimul minut împotriva lui Union Berlin (3-2).

Mereu renăscuți din propria cenușă

Fazele eliminatorii au arătat din nou un Real Madrid capabil să renască în perioadele dificile ori să aibă noroc cu carul în momentele delicate. Cu Leipzig a tremurat, însă nemții nu au reușit să dea lovitura decisivă, cu City au avut baftă la loviturile de departajare după ce Modric o ratase pe prima, cu Bayern a întors rezultatul în minutele 88 și 90+1, iar arbitrul a greșit grav anulând golul bavarezilor din minutul 90+13, care ar fi trimis partida în prelungiri.

Iar în finala cu Dortmund de sâmbătă seară, Real a fost sac de box pentru nemți în prima repriză, dar a scăpat din nou ca prin urechile acului și s-a dezlănțuit exact când trebuia, în ultimul sfert de oră al partidei.

Tactica lui Ancelotti: „Ne prefacem morți, apoi înviem“

De altfel, și Carlo Ancelotti a recunoscut că Real a suferit mult în acest sezon. Într-o discuție dezvăluită de mentorul său, legendarul Arrigo Sacchi, creatorul faimosului Milan, antrenorul madrilenilor a explicat, mai în glumă, mai în serios, cum a reușit să ajungă în finala Ligii. „De ce m-ai făcut să sufăr atât? Nu mi-a plăcut ce-am văzut“, l-a certat maestrul italian. Don Carlo i-a replicat: „Arrigo, este o tactică. Ne prefacem că suntem morți și apoi, dintr-odată, înviem pe finalul partidei și câștigăm!“.

Dar toate aceste lucruri vor fi șterse cu buretele de trecerea vremii și în istorie râmâne doar performanța incredibilă realizată de Real: 15 Ligi ale Campionilor în vitrină, cu ultimele 9 finale câștigate toate și un eșec care dateză din anii ’80.

Rezultatele Realului în această ediție a Ligii Campionilor

Grupe

1-0 și 3-2 cu Union Berlin

3-2 și 4-2 cu Napoli

2-1 și 3-0 cu Braga

Optimi

1-0 și 1-1 cu Leipzig

Sferturi

3-3 și 1-1 (4-3 după lovituri de departajare) cu Manchester City

Semifinale

2-2 și 2-1 cu Bayern München

Finală

2-0 cu Dortmund

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii